*Nettavisen* Sport.

Nå blir Giggs United-trener

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Superveteranen får dobbeltrolle i klubben.

Ryan Giggs har spilt for Manchester United i en mannsalder og har vært med på hele oppturen på 1990- og 2000-tallet med Old Trafford-klubben.

Waliseren har vært en av sir Alex Fergusons viktigste støttespillere i klubben, og har en medaljesamling svært få kan måle seg med.

Giggs er fortsatt aktiv som spiller for United, men veteranen har aldri lagt skjul på at han ønsker seg en jobb innen treneryrket når skoene blir lagt på hyllen.

Før David Moyes ble ansatt som Fergusons erstatter i United, var Giggs blant dem som ble koblet til jobben.

Ny rolle
Nå melder Sky Sports og Manchester Uniteds nettside at Giggs har fått en rolle som spillende trener i Moyes' nye stab. Det innebærer at 39-åringen skal ha en dobbeltrolle neste sesong.

I tillegg til å være en del av spillertroppen, vil Giggs også gå inn i trenertemaet til storklubben, og slik sett får svært verdifull erfaring med tanke på en trenerjobb senere.

- Det er fantastisk at Ryan har takket ja til denne utfordringen. Det han har oppnådd på banen og den måten han har tilpasset seg fotballen over mange år, gjør ham til en perfekt kandidat til en slik jobb. Han er et eksempel unge spillere bør strebe etter å etterfølge, og jeg er sikker på at våre spillere vil dra nytte av ham i denne rollen, sier manager Moyes.

- Stor ære
Giggs har den siste tiden tatt de nødvendige trenerkursene, og vil være kvalifisert for UEFAs profflisens neste sommer.

- Det er en stor ære å få denne rollen. Jeg håper jeg kan bidra med min erfaring både fra fotballen og som et medlem av manchester United-familien, sier Giggs.

- Det er ingen hemmelighet at jeg har begynt med trenerkurs, og jeg ser på dette som første steg i min framtidige karriere. Jeg ser fram til å jobbe med Dave og resten av laget, sier han.

Torsdag ble det også kjent at Moyes har hentet inn tidligere elev og United-spiller Phil Neville som en del av trenerteamet han nå bygger opp på Old Trafford.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag