RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå drar Deila til Liverpool, Chelsea og Dortmund

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Strømsgodsets suksesstrener vil bli enda bedre.

STRØMSGODSET - HAUGESUND 4-0:

DRAMMEN (Nettavisen): Siden han tok over som hovedtrener i Strømsgodset i 2008, har Ronny Deila blitt en svært populær mann.

Søndag kveld nådde han karrierens høydepunkt så langt, da han ledet drammensklubben til seriegull. Slikt blir man selvsagt hyllet for i byen ved elva.

Deila har imidlertid imponert flere enn bare drammenserne. Både mediefolk, fagfolk og andre trenere er også blant de som har trykket treneren til sitt hjerte.

38-åringen, og det viktige teamet han har rundt seg, snakker varmt om ting som gjør fotballfolk hete. Spillerutvikling, offensiv fotball, selvtillit, utvikling og ydmykhet.

Men til tross for at Deila og hans menn nå har oppnådd noe svært få trodde var mulig for bare noen år siden, har han ikke planer om å ligge på latsiden denne vinteren.

Drar til utlandet
Allerede onsdag reiser Godset-teamet til Frankrike for å få nye impulser fotballfaglig. Deretter skal også en rekke andre destinasjoner få besøk av en delegasjon fra Drammen.

- Nå skal vi nyte dette gullet så lenge vi kan, men allerede onsdag denne uken reiser vi ut for å utvikle oss mer. Vi skal til Frankrike. Per dags dato er jeg kanskje Norges beste fotballtrener, eller jeg og teamet mitt har vært best, sammen med spillerne, men om man tror slikt varer for evig, er det fort sparken i morgen. Jeg vil jobbe steinhardt for videre utvikling. Det er drivkraften min. Vi tør å bli bedre, sier Deila.

- Vi reiser til Paris onsdag, og kommer hjem søndag. Så drar vi ut igjen den påfølgende fredagen. Da skal vi over til Liverpool å kikke, vi skal til Manchester City, Chelsea og Borussia Dortmund, sier han.

- Hva slags folk skal du møte med?

- Det er litt forskjellig. Fordelen med å ha gode resultater er at du kan knytte en del kontakter der du ønsker, sier treneren med et smil.

- Vi ønsker nye referanser på hva kvalitet er og referanser på hvordan toppnivået i Europa er. Vi vil ha referanser på hvordan vi skal utvikle oss offensivt og defensivt, hvordan de trener, tusen forskjellige ting, i grunn. Vi skal snakke med folk, folk som har opplevd store ting i fotball, og så skal vi finne ut hva som skal til for at vi kan dra Strømsgodset enda lenger, sier Deila.

- Viktig å gi
En viktig grunn til Strømsgodsets suksess de siste årene er nettopp de kontaktene som har blitt knyttet og de samarbeidene som har blitt inngått. Drammenserne har blant annet et samarbeid med Manchester City, som gir Godset muligheten til å hente kvalitetsspillere på lån, og også sende spillere motsatt vei. Klubben har også en rekke avtaler med lokale klubber når det gjelder spillerutveksling.

I tillegg har Strømsgodsets trenerteam og sportslige ledelse ved noen anledninger vært i Manchester for å lære av folk som til daglig driver en av verdens største fotballklubber. Deila er klar på at det å dele informasjon er en viktig del av den moderne fotballen.

- Vi har tatt til oss alle som ønsker å lære av oss, også. Vi hadde for eksempel Bjørn Johansen fra Tromsø over her nylig og vi diskuterte blant annet hva vi skulle gjøre i kampen mot Haugesund. Det er utrolig viktig å gi til andre i Norge. Vi må diskutere og reflektere. Vi lærte mye av å ha Bjørn på besøk, og han lærte sikkert noe av oss, også, sier Deila.

Treneren er klar på at Strømsgodset vil jobbe videre i samme spor som de har gjort siden han tok over som hovedtrener.

- Vi skal jobbe videre og gjøre det beste ut av det vi har, som vi alltid har gjort. Nå skal vi utrolig nok inn i Champions League, men vi må være jordnære og bygge videre, sier treneren.

- United skal slite
En journalist påpeker overfor 38-åringen at det neste sesong, om alt skulle gå Godsets vei, kan bli oppgjør mot klubber som Manchester United på Marienlyst i Drammen.

- For å si det sånn, United skal få slite, sier Deila.

- Vi har vært i Europa før, og begynner å få erfaring. Det er viktig at vi beholder spillerne våre, men vi skal ikke satse uten mål og mening. Vi skal fortsette å jobbe med talentutvikling og ikke bruke masse penger. Vi skal fortsatt ta hensyn til klubbens økonomi, sier han.

- Har du en plan for Europa neste år?

- Ja, det har jeg. Men det er vanskelig å gjøre det bra i Europa og samtidig spille bra i serien her hjemme. Men vi har en bred stall, trolig bredere enn de andre lagene i Norge, og den bredden har vært viktig for oss i år. Vi har innbyttere som har kommet inn og avgjort kamper gang på gang. Dette gir oss høyere nivå på trening og det gir oss folk som kan komme inn og snu kamper, sier Godset-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere