Nå er Berbatov forbi Bergkamp

Foto: Getty / All Over Press

Fem mål og rødt kort i dramtatisk oppgjør.

01.04.13 22:58

FULHAM - QUEENS PARK RANGERS 3-2:

Dimitar Berbatov ble den store spilleren da Fulham mandag kveld slo nedrykkstruede Queens Park Rangers i Premier League.

Mannen fra Bulgaria scoret to mål i første omgang og står dermed med 88 mål totalt i den engelske toppdivisjonen.

Med scoringene mandag tok spissen seg forbi Arsenal-legenden Dennis Bergkamp på listen over mestscorende spillere i ligaen. Han står bokført med 87 mål.

Berbatovs fulltreffere i møtet med QPR betyr også at veteranen nå har scoret i fire strake Premier League-kamper. Det er første gang han har gjort dette i karrieren.

Resultatet på Craven Cottage betyr også at Harry Redknapps menn virkelig er i trøbbel. Med sju kamper i igjen, er det nå sju poeng opp til trygg plass på tabellen.

Sambaforsvar
Det skulle kun gå åtte minutter før Berbatov ordnet 1-0 mandag kveld. Før bulgareren scoret, hadde John Arne Riise fyrt av et skudd som stoppet i Chris Samba.

Det var også den samme Samba som felte Ashkan Dejagah slik at Fulham fikk straffe. Den omsatte Berbatov bak Julio Cesar i QPR-buret.

Både Riise og Brede Hangeland spilte fra start for vertene, og sistnevnte var også nær scoring da han raget høyest etter en corner. Ballen gikk like utenfor.

Også Berbatovs scoring nummer to kom etter det man må kalle sambaforsvar. Den store stopperen prøvde å drible i eget forsvar og mistet ballen til Damian Duff.

Veteranen fra Irland takket, bukket og sendte kula videre til Berbatov. Spissen avsluttet frekt med utsiden av foten, og ballen snurret under keeper og inn i nettmaskene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Ben Stansall / AFP / NTB scanpix

Gjestene var heller ikke ufarlige i første omgang, men manglet presisjon i flere av avslutningene. I det 25. minutt fikk Bobby Zamora en god mulighet, men skjøt høyt over.

Noen minutter senere brystet den samme Zamora ballen til dyrekjøpte Loic Remy. Franskmannen klemte til, men ballen gikk via Philippe Senderos og til corner.

Riise nest sist
I stedet for en redusering, var det heller Fulham som skulle få 3-0 mot slutten av første omgang, og igjen var scoringen av den komiske sorten.

Vertene spilte flott fotball og ballen havnet til slutt hos John Arne Riise inne i feltet. Nordmannen prøvde å slå inn, traff QPRs Clint Hill, og han satte ballen i eget nett.

Det så ut til å gå mot et stygt pauseresultat for Redknapps menn, men rett før pause pyntet Adel Taarabt noe på inntrykket.

Den tidligere Tottenham-spilleren kom i et fint driv, mens Brede Hangeland rygget. Avslutningen gikk via Mark Schwarzer, stolpen og i mål.

Oppgjøret på Craven Cottage så lenge ut til å bli en dominant Fulham-seier, men i andre omgang skapte gjestene ytterligere spenning med nok en redusering.

Den kom like etter at Loic Remy hadde bommet en straffe. Greske Giorgos Karagounis forårsaket straffen, men Scwharzer i buret var ikke lett å lure.

Sidwell utvist
Stephane M'Bia slo en flott pasning til Remy. Spissen tok imot ballen på ypperlig vis og alene med Schwarzer i Fulham-buret gjorde han ingen feil. QPR var kun ett mål bak nå.

Men selv om det var god tid til å få en utligning, og kanskje også et vinnermål, kom aldri gjestene nærmere. De siste ti minuttene spilte Fulham også med ti mann.

Steve Sidwell ble nemlig sendt rett i dusjen etter en takling på Armand Traore. En gavepakke til Redknapps menn, men QPR tok ikke vare på den.

Resultatet betyr at Fulham er nummer ti på tabellen med 39 poeng, mens QPR fortsatt er nummer 19 med sine 23 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.