RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er denne karen sint

Foto: CHRISTOF STACHE (Afp)
Sist oppdatert:
Det nederlandske fotballforbundet får det glatte lag av Bayern-sjef Karl-Heinz Rummenigge.

Oslo (ANB): Årsaken til den tyske fotball-legendens frustrasjon er behandlingen Bayern-kaptein Mark van Bommel har fått på den siste ukens landslagssamling.

Van Bommel pådro seg en skade da Nederland møtte Moldova i EM-kvalifiseringen sist fredag, hvilket skapte bekymring hos klubbledelsen i München. Rummenigge & co. ba om at midtbanegeneralen måtte få slippe å spille mot Sverige tirsdag, men snakket for døve ører.

Van Bommel spilte drøyt halvannen omgang mot svenskene - og kom skadet hjem til München dagen derpå.

Truer med UEFA
Ved ankomst München ble Van Bommel undersøkt av Bayerns klubblege Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, og han kunne raskt fastslå at veteranen trenger hvile.

«På grunn av denne skaden trenger Mark van Bommel nå fem dager med fullstendig hvile, etterfulgt av fem dager med behandling. Han vil derfor være uaktuell til klubbens bundesligakamp mot Hannover 96 (lørdag) og UEFA Champions League-kamp borte mot CFR Cluj (tirsdag) - og potensielt lenger», skriver Bayern på sin hjemmeside.

Les også: - Moa mister Bayern-kampen

Samtidig varsler klubben at den vurderer å sende en formell klage vedrørende saken til Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Styreformann Karl-Heinz Rummenigge er ikke begeistret.

- Dessverre har akkurat den situasjonen vi fryktet foran tirsdagens EM-kvalifiseringskamp mellom Nederland og Sverige oppstått, sier han til klubbens hjemmeside.

Klar tale
Mannen som blant annet scoret i VM-finalen i 1986 stopper imidlertid ikke der.

- Den ansvarlige tilnærmingen ville ha vært at Mark van Bommel returnerte til München tirsdag for å få en diagnose og bli behandlet av vår sjefslege doktor Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt, sier Rummenigge.

Og fortsetter:

- I stedet har vi igjen fått et bevis på et forbund som utelukkende fokuserer på sine egne interesser, uavhengig av de potensielle konsekvensene for spillerens helse.

Det er for øvrig ikke første gang det murrer mellom Bayern-ledelsen og Det nederlandske fotballforbundet. Det ble ikke akkurat jubel i München da Arjen Robben returnerte fra sommerens VM-sluttspill med en lårskade som fortsatt holder han på sidelinjen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere