*Nettavisen* Sport.

Nå er det klart, det blir ingen fotballstreik

Det kommer ikke til å bli noen streik for Messi og co. i spansk fotball denne helgen. Det har en spansk rett bestemt. En streik er dømt ulovlig. Foto: Gerard Julien (AFP / NTB scanpix)

En rettskjennelse fra torsdag godkjenner ikke de planene spillerne i spansk fotball har om å gå til streik i løpet av helgen.

Det er protester mot en ny lov som regulerer TV-rettigheter som har satt spillerne i harnisk, og det er dette som har ført til trusler om å streike i helgen. Dersom en streik ville ha blitt satt i verk, ville det ikke blitt noe spill i den spanske toppdivisjonen denne helgen.

Men rettskjennelsen fra torsdag var klokkeklar. Det blir ikke tillatt å sette i verk noen streik som kan stoppe ligaspillet.

«En streik vil kunne føre til at det ikke blir noen avgjørelse i seriespillet denne sesongen, og det vil føre til store organisatoriske problemer», heter det i rettskjennelsen.

Det var spillerunionen, AFE, i spansk fotball som truet med å sette i gang en streik fra lørdag og over helgen. Dersom dette var blitt noe av, ville alt spill i de to øverste divisjonene i spank fotball blitt lammet. Men ledelsen i ligaen tok denne saken til retten og fikk medhold.

Dersom det virkelig var blitt streik, ville det ikke blitt noe av kampen mellom Barcelona og Atlético Madrid, noe som ville ført til at Barcelona ikke ville ha kunnet sikret serietittelen sin.

En eventuell streik ville også hatt innvirkning på den siste serierunden 23. mai, og det ville også kunne hatt betydning for den spanske cupfinalen 30. mai mellom Barcelona og Athletic Bilbao. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag