Gå til sidens hovedinnhold

- Nå er Falcao solgt

Klubb betaler 340 millioner for superstjernen.

Radamel Falcao har i løpet av de siste sesongene etablert seg som en av verdens desidert beste spisser i fotballverdenen.

Mannen fra Colombia har bøttet inn mål for både Porto og Atlético Madrid, og det har denne sommeren vært store forventninger til at spissen ville ta et steg videre.

Chelsea, Manchester City og Real Madrid har blitt nevnt som mulige destinasjoner.

Nå ser det imidlertid ut til at han tar et lite steg tilbake. Ifølge den Madrid-baserte avisen Diario AS skal Falcao være klar for den franske klubben Monaco. Ryktene om at den rike klubben har vært på jakt etter Falcao har lenge versert, og nå tyder mye på at overgangen er i ferd med å sluttføres.

45 millioner euro
Den spanske avisen skriver at Monaco, som eies av styrtrike Dimitrij Rybolovlijev, betaler rundt 45 millioner euro for å sikre seg verdensstjernen. Det har tidligere blitt skrevet at overgangssummen skulle ligge på nærmere 60 millioner euro.

45 millioner euro tilsvarer rundt 340 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Falcao skal angivelig ha skrevet under på en fireårskontrakt med klubben, og avtalen skal ifølge AS være verdt svimlende 14 millioner euro per sesong.

I norske kroner lyder årslønnen på 106 millioner.

Siden det fortsatt er tilnærmet null skatt i fyrstedømmet Monaco, kan kolombianeren med andre ord komme svært godt ut av dette økonomisk.

Det skal imidlertid nevnes at den franske ligaen nylig har bedt Moanco om å innfinne seg etter franske lover, for at klubben ikke skal få noe konkurransefortrinn.

Falcao skal ha passert en medisinsk sjekk med Monaco tirsdag, men spillerens agent Jorge Mendes og Monacos eier skal fortsatt være i samtaler om detaljer rundt Falcaos kontrakt.

Så fort dette går i orden, vil Atlético Madrid offentliggjøre overgangen på sin nettside.

AS skriver videre at Falcao skal ha hatt en klausul i sin kontrakt som gjorde at han kunne forlate Atletico denne sommeren, om et fornuftig tilbud kom på bordet.

Tredjeparts?
Det har også blitt antydet at Falcao delvis eies av såkalte tredjepartsinvestorer, som blant annet er forbudt i Premier League, og at investorene nå ønsker avkastning.

Det var et slik eierskap som førte til at Portos Hulk endte opp i Zenit St. Petersburg sist sommer, og vi husker det også fra da Javier Mascherano og Carlos Tévez kom til England.

Et slikt eierskap skal angivelig fungere på den måten at spilleren selv i grunn ikke har så mye han skulle sagt, om investorgruppen får pengene de ønsker for vedkommende, og ingen andre, mer attraktive klubber, kan matche budet. Et tredjepartseierskap inngås ofte med spillerne mens de er svært unge, og fortsatt ikke har fått sitt gjennombrudd.

Atlético Madrid har alltid hevdet at de eier Falcao hundre prosent, men mange mener likevel at investorgruppen Doyen Sport også har en finger med i spillet.

Doyen Sport ble grunnlagt av nettopp Jorge Mendes. Han er agent for Falcao, Cristiano Ronaldo og en rekke andre profilerte spillere.

Tidligere Manchester United- og Chelsea-direktør Peter Kenyon skal også være involvert i gruppen, som altså hevdes å eie en andel av Falcao, uten at dette er bekreftet noe sted.

Monaco har satset hardt i sommer og allerede sikret seg Joao Moutinho og James Rodriguez fra Porto. Også Ricardo Carvalho fra Real Madrid er klar for klubben.

Når Falcao-avtalen etter alle solemerker blir bekreftet, vil altså nok en storstjerne, og tidligere Porto-spiller, være klar for klubben som har Claudio Ranieri som hovedtrener.

Skal man tro ryktene har den rike klubben en rekke andre profiler på ønskelisten i sommer også. Monaco rykket opp til Ligue 1 i Frankrike i den nylig avsluttede sesongen.

Snuser på Hulk
En av dem som nå bli koblet til klubben er nettopp Zenit-spiller Hulk, som har slitt med å tilpasse seg livet i Russland. Det er radiokanalen Le 10 Sport som melder dette.

Ifølge brassens agent Teodroa Fonseca skal det være reel interesse fra Monaco for mannen som kan spille både spiss og ving.

- Jeg kjenner folk i Monaco. De har ikke kontaktet meg, men det er mange spekulasjoner og interessen er reel, sier agenten.

Hulk ba om å bli solgt fra Zenit allerede i januar i år, men kunne da ikke forlate klubben, siden en spiller ikke får lov til å spille for mer enn to klubber i løpet av en sesong.

Han hadde allerede kamper for Porto den sesongen. I den portugisiske klubben utgjorde for øvrig Hulk og Falcao en ganske så farlig angrepsduo en periode.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P.S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?