*Nettavisen* Sport.

Nå er han Chelsea-manager

Foto: Getty Images / All Over Press

Chelsea bekrefter at José Mourinho er klubbens nye manager.

03.06.13 15:23

Mandag ettermiddag skriver Chelsea på klubbens hjemmesider at de har ansatt José Mourinho som klubbens nye manager.

Mourinho har signert en fireårskontrakt med London-klubben som han vant to Premier League-titler med mellom 2004 og 2007.

Det har kun vært et tidsspørsmål før det ville bli bekreftet at 50-åringen, som har ledet Real Madrid de siste sesongene, ville bli ny Chelsea-manager.

Allerede mandag morgen meldte flere engelske medier på Twitter at José Mourinho bekrefter at han blir ny Chelsea-manager.

I flere uker har mye tydet på at portugiseren returnerer til Stamford Bridge, og nå bekrefter også klubben ryktene.

Slutten på spekulasjonene
Dermed er det slutt på flere måneder med spekulasjoner.

Søndag morgen var den offisielle hjemmesiden for Premier League noe tidlig ute, da de publiserte en nyhet med overskriften «Mourinho returns as manager of Chelsea».

Det til tross for at ansettelsen ennå ikke var blitt offentliggjort, verken av Chelsea eller manageren selv.

Tilbake i London
José Mourinho var også Chelsea-manager fra 2004-2007, men forlot klubben etter en rekke dårlige resultater. Dråpen som fikk begeret til å renne over antas å være da Chelsea ikke maktet å slå Rosenborg i Champions League.

Mannen som også har ledet Inter, Porto, União de Leiria og Benfica ble møtt av både applaus og buing under sin siste kamp som Real-sjef lørdag.

José Mourinho vant La Liga i sin andre sesong på Santiago Bernabéu. Han har også vunnet Champions League-finalen både med Porto og Inter. I tillegg ledet han Inter til to Serie A-triumfer.

I år har det ikke gått like bra. Laget endte på andreplass i La Liga, hele 15 poeng bak suverene Barcelona.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag