Gå til sidens hovedinnhold

Nå er han i selskap med Solskjær og Ronaldo

Manchester United-spiller inn i eksklusiv klubb.

MANCHESTER UNITED - BURNLEY 3-1:

Chris Smalling er ikke den som oftest stjeler overskriftene for Manchester United. Onsdag var det imidlertid stopperen som overskygget stjernene.

En Phil Jones-skade førte til at Smalling ble byttet inn tidlig i første omgang og han takket for tilliten med å heade inn to mål før lagene gikk til pause.

Det er faktisk sjelden vare at en innbytter scorer to mål i samme omgang.

Ifølge Infostrada er det kun profiler som Ole Gunnar Solskjær, Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, David Beckham, Diego Forlan og Paul Scholes som har gjort dette tidligere i Premier League for Old Trafford-klubben.

Det er med andre ord et svært eksklusivt og godt selskap Chris Smalling nå har blandet seg inn i. Han er eneste forsvarsspiller på denne listen.

Smalling er også den første i Premier League-historien som har blitt byttet inn i første omgang og scoret to mål i løpet av den omgangen.

Misfornøyd van Gaal
Danny Ings scoret gjestenes mål, mens også Robin van Persie nettet.

Resultatet betyr at United klatrer opp igjen til tredjeplass på tabellen. Louis van Gaals gutter har nå samlet 47 poeng fra 25 seriekamper denne sesongen.

Manager Louis van Gaal var imidlertid ikke fornøyd etter kampen.

- Jeg likte ikke prestasjonen i dag. Vi vant, selvfølgelig og det er fantastisk. Men etter denne kampen kan vi ikke si at vi har framgang spillemessig.

United fikk også et par nye skader, på Daley Blind og Phil Jones.

- Blind har hodepine, men kan være bedre allerede i morgen. Jeg tror han vil være tilbake til neste kamp. Jeg frykter det er verre for Jones, men jeg vet ikke. Vi må vente å se hva som skjer i morgen, sier manageren.

Smallings omgang
Kampen på Old Trafford var ikke gammel da stopper Phil Jones måtte ut med skade. Inn kom Chris Smalling og han trengte ikke lang tid på å bemerke seg.

For Smalling hadde bare vært på banen i noen sekunder da han headet inn vertenes ledermål etter et hjørnespark. En drømmestart for United.

Burnley har imidlertid en ettertraktet spiss i 22 år gamle Danny Ings og etter 11 minutter viste Ings hvorfor en rekke større klubber jakter ham.

Kieran Trippier slo et herlig innlegg på tvers inn i boksen og Ings var på rett plass til rett tid og headet ballen forbi United-keeper David De Gea og i mål.

Det var faktisk Burnley som hadde et lite overtak i store deler av første omgang, mens United ikke helt virket komfortable på eget gress.

Rett før pause var det likevel Louis van Gaals menn som igjen skulle ta ledelsen og nok en gang var innbytter Chris Smalling på pletten.

Wayne Rooney slo en corner kort til Angel Di Maria. Argentineren slo inn og fant hodet til Smalling som headet inn sin andre scoring for kvelden.

Dermed ledet United til pause.

Straffemål
Også etter pause yppet Burnley seg på Old Trafford og Ings var aktiv på topp. I det 47. minutt fikk han en ny god sjanse, men De Gea reddet.

Adnan Januzaj har vist en stigende formkurve den siste tiden og unggutten var farlig frampå etter 55 minutter.

Belgieren fyrte løs, men keeper Tom Heaton var med på notene.

Michael Kightley hadde også en god kamp for Burnley og kom til en bra mulighet etter en corner i det 79. minutt, men skjøt hardt over.

United kontret og Angel Di Maria satte fart inn i feltet. Han ble lagt i bakken av en ikke fult så fotrapp Scott Arfield og dommeren pekte på krittmerket.

Fra elleve meter var Robin van Persie sikker og satte spikeren i kista.

De siste minuttene var hjemmelaget også nærme 4-1, men flere mål ble det ikke i Manchester og United-fansen kunne gå hjem med en god følelse.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?