*Nettavisen* Sport.

Nå er han klar for Liverpool

Foto: Afp/Scanpix

- Jeg er ydmyk og glad, sier Daniel Sturridge.

02.01.13 16:27

Liverpool bekrefter på sine nettsider onsdag at Daniel Sturridge er klar for klubben. 23-åringen blir klubbens første januarsignering.

Nyheten om at Sturridge er klar for de røde kommer like i etterkant av at Chelsea hadde fått et bud for Newcastles Demba Ba akseptert.Liverpool har lenge jaktet en ny spiss, siden Luis Suarez har vært klubbens eneste rene spiss i deler av sesongen, og nå har Brendan Rodgers fått sin mann.

- Ydmyk og glad
Sturridge ble også koblet med Liverpool i sommer, men da endte de røde til slutt opp uten det spisskjøpet mange ventet.

- Jeg er ydmyk og glad over å være Liverpool-spiller. Brendan Rodgers har sagt at han ønsker meg her i mange år, sier Daniel Sturridge om overgangen.

- Dette er en enorm klubb. For meg er det en av de største i verden og fansen til Liverpool holder verdensklasse, sier spissen.

Sturridge startet karrieren i Manchester City, før han gikk videre til Chelsea. Hos londonklubben har han utviklet seg til en målfarlig spiss.

Totalt har Sturridge gjort 34 mål siden han kom til Stamford Bridge fra City i 2009. Under tiden i City ble han for øvrig også toppscorer i FA Youth Cup i 2008.

Spilte i OL
Det har imidlertid blitt begrenset med spilletid på 23-åringen den siste tiden, og nå håper han å utvikle seg ytterligere i Liverpool.

- Jeg har ikke kommet hit for bare noen år, jeg har tenkt å bli i Liverpool lenge, sier han.

22 år gammel fikk Sturridge sin debut på det engelske landslaget. Debuten kom mot Sverige i november 2011. På ungdomsnivå har Sturridge spilt 34 landskamper og scoret 21 mål.

Han var også i den britiske troppen som spilte OL i fjor sommer og fikk med seg tre kamper i den turneringen.

Det blir spekulert i at Liverpool har betalt totalt 12 millioner pund for å få spissen til Anfield, men dette blir ikke bekreftet av Merseyside-klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag