RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er han kun slått av Bobby Charlton

Foto: Pa Photos
Sist oppdatert:
Frank Lampard senket Brasil med et drømmetreff.

ENGLAND - BRASIL 2-1 :

Onsdag var det duket for storoppgjør på Wembley, da Brasil kom på besøk for å måle krefter med England.

87.453 tilskuere på Wembley fikk se et godt England-lag stikke av med en 2-1-seier, den første seieren over Brasil siden 1990. Det mye takket være Frank Lampard.

Chelsea-spilleren spilte en god kamp på midtbanen for de tre løvene og sørget for matchvinnerscoringer da han skrudde ballen i mål etter en times spill.

Bare slått av Charlton
Det var Lampards 27. landslagsmål, noe som gjør at han er likt med David Platt. Av midtbanespillere er det bare Bobby Charlton som har scoret flere mål for England (49 mål).

Lampard er som kjent inne i sitt siste kontraktsår med Chelsea, og mye tyder på at han må finne seg en ny arbeidsgiver når kontrakten utgår til sommeren.

Skal man dømme ut fra det han leverte onsdag kveld, og det han har levert så langt i Chelsea-sesongen, er det etter alt å dømme en internasjonal klassespiller tilgjengelig for klubber som trenger akkurat det: Klasse.

Den tidligere engelske landslagsspilleren Danny Mills rister på hodet av Chelseas valg om å ikke tilby 34-åringen ny kontrakt.

- Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan Chelsea kan kvitte seg med Lampard av fotballmessige årsaker. Han er en garantist for 10 Premier League-mål hver sesong, og fortsatt scorer han klassemål på internasjonalt nivå, sier Mills ifølge BBC.

Selve kampen begynte underholdende, og Brasil hadde en god mulighet til å ta ledelsen etter 20 minutter. Dommeren pekte nemlig på straffemerket etter en hands fra Jack Wilshere.

Med Hart på rette staden
Fra ellevemeteren skjøt Ronaldinho en brukbar straffe, men Joe Hart var lynraskt nede og reddet skuddet. Ronaldinho var først på returen, men med et tigersprang fikk Hart pirket vekk ballen på ny. Dermed kunne England puste lettet ut.

Etter en halvtime var det duket for kampens første mål, og det var hjemmelaget som kunne juble først.

Med en strålende pasning av Jack Wilshere, kom Theo Walcott alene med keeper Julio Cesar, men fra skrått hold reddet Brasils sisteskanse. Returen gikk i rett i beina på Wayne Rooney, som enkelt satte inn 1-0 fra 10 meter.

Brasil og Neymar hadde en stor sjanse til å utligne ti minutter senere, men fra kort hold gikk ballen utenfor. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

Cahill-tabbe
I pausen byttet Brasil ut Luis Fabiano for Fred, og det ga umiddelbar uttelling, men mye takket være klønete forsvarsspill av Gary Cahill.

Chelsea-stopperen førte ballen ut av sekstenmeteren, men fikk et langt touch og mistet kontrollen. Brasil stjal ballen, Fred vendte opp og med et vakkert skudd sendte han lærkula i nettet bak en utspilt Joe Hart.

Cahill holdt hendene til ansiktet, forståelig nok.

Men i det 60. minutt var det Brasils tur til å kløne. Dante mistet ballen på utsiden av egen sekstenmeter da Wayne Rooney pirket den ut av beinene hans, og Frank Lampard sto klar med skuddfoten. Fra 16 meter bredsidet han inn 2-1-scoringen via stolpen og inn.

- Han klarer ikke slutte å score mål, sa TV 2-kommentator Frode Marti i etterkant av scoringen.

Brasil slet med å komme tilbake i kampen etter scoringen, og til tross for stort ballinnehav uteble de største sjansene.

England fikk dermed med seg en god dose selvtillit inn i siste del av VM-kvaliken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere