Gå til sidens hovedinnhold

Nå er han Rosenborg-trener

Per Joar Hansen forlater U21-landslaget og tar over Rosenborg.

Per Joar Hansen overtar jobben som ny Rosenborg-trener, bekreftet klubben på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Hansen har skrevet under på en treårskontrakt med trønderklubben.

Vil ta tilbake tronen
- Det var et sterkt ønske fra sportslig avdeling og styret å hente meg. Rosenborg er Norges største klubb. Det er klubben jeg har fått min fotballfaglige erfaring i og jeg er fra området. Derfor var tilbudet for fristende til å avslå, sier Per Joar Hansen på en pressekonferanse frdag ettermiddag.

- En klubb som Rosenborg må alltid ha ambisjoner om gull. Alt annet ville vært defensivt. Vi skal gjøre alt for å ta tilbake tronen, sier han videre.

Rosenborg har vært på jakt etter ny hovedtrener etter at Jan Jönsson fikk sparken 7. desember, og U21-landslagssjefen ble kjapt nevnt som en hovedkandidat til å overta RBK-jobben da Jan Jönsson ble sparket forrige uke.

Tipsene ble ikke gjort til skamme.

- Artig og angrepsvillig
Hansen har gjort stor suksess med det norske ungdomslandslaget, og førte U21-gutta til EM etter en sterk prestasjon mot Frankrike i playoff tidligere i år. Nå vil han videreføre denne suksessformelen til trønderlaget.

- Mange forbinder Rosenborg med 4-3-3, og artig og angrepsvillig fotball. Jeg er av den formening om at identitet er vikitig for en fotballklubb, og nå har klubben bestemt seg for at den skal tilbake til mye av det den sto for tidligere med artig og angrepsvillig fotball, sier Hansen til RBKs nettside.

- Så vet også jeg at fotballen har utviklet seg. Vi må bruke det beste fra røttene med tanke på spillestil og det kollektive angrepsspillet og forvarsspillet. Og så må man ta inn over seg at fotballen har gått videre og at det er et annet lag på banen, sier Hansen videre.

Misfornøyde fans
Likevel har fraksjoner av RBK-fansen protestert mot en mulig ansettelse av «Perry». Natt til onsdag denne uken ble det hengt opp bannere på RBKs klubbhus, Brakka, hvor man kunne lese «Inn med Perry = ut med ambisjonene».

På et gjerde var ytterligere fire bannere hengt opp, hvor blant annet «Nei til Perry» og «Hoftun må gå» var skrevet med store blokkbokstaver.

Likevel valgte altså både Rosenborg og Hansen å komme til enighet om en avtale. Hansen gikk denne uken også til angrep på holdningene som råder i Rosenborg.

- Klubben og trønderne må passe seg litt og realitetsorientere seg nå. Jeg tror mange trøndere lever i 90-årene fortsatt. De lever i mesterligaen og tror gammel 4-3-3 er oppskriften på alt. Den tiden der pasningene kom inn i førti meters bakrom og to med hockeysveis kommer alene med keeper er forbi, sa U21-landslagstreneren til VG.

Returnerer til RBK
Nå får han altså muligheten til å gjøre noe med dette selv.

«Perry» har allerede prøvd seg som hovedtrener for Rosenborg i 2005 da Ola By Riise måtte gå etter 2004-sesongen. Den gangen ble det bare 33 kamper for Hansen, før han trakk seg i august 2005.

Trønderen har også tidligere vært trener i GIF Sundsvall, Aalesund og Ranheim.

LES FLERE SAKER:

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene