*Nettavisen* Sport.

Nå er han tidenes toppscorer

ENVEISKJØRT: Lionel Messi og Dani Alves feirer bare én av mange scoringer mot Osasuna. Foto: LLUIS GENE / Afp / NTB scanpix

Tre Messi-scoringer og enda flere fra lagkameratene.

16.03.14 19:43

BARCELONA - OSASUNA 7-0:

Bare seier var godt nok for et Barcelona som har vaklet i ligaen den siste tiden, da Osasuna gjestet Camp Nou søndag.

Flere tapte kamper på fremmed gress de siste ukene har ført katalanerne i bakleksa med tanke på å vinne seriemesterskapet i Spania.

Begge de største klubbene fra hovedstaden, Real Madrid og Atlético Madrid ligger foran på tabellen, og begge fortsatte poengsankingen med hver sin ettmålsseier lørdag.

For Barcelona ble det så mye, mye mer enn en knepen 1-0-triumf.

Lionel Messi har vært blant dem som har fått høre kritiske tilbakemeldinger for prestasjonene i det siste. Søndag scoret den argentinske ballkunstneren tre ganger.

Målmaskin
Angriperen ordnet Barcelonas første, fjerde og sjette nettkjenning mot et Osasuna som var alt annet enn en verdig motstander for vertene.

Søndagens tre fulltreffere gjør at Messi nå er tidenes toppscorer i klubben. 26-åringen står med 371 scoringer, og gikk forbi Paulino Alcantara som scoret 369 mål i perioden 1912 til 1927.

Bortelaget fra Pamplona er et av mannskapene som har klart å ta poeng mot serieleder Real Madrid tidligere i sesongen, men det skjedde på hjemmebane.

På besøk hos den regjerende mesterlaget ble opplevelsen en ganske annen.

Alexis Sánchez, Andrés Iniesta, Christan Tello og Pedro var Barcelonas øvrige målscorere i den ensidige forestillingen.

Barcelona har nå scoret 26 ganger på de seks siste kampene hjemme. Totalt har Gerardo Martinos menn scoret 53 mål på eget gress i ligaen denne sesongen.

Det er mer enn 17 av 20 lag i divisjonen har scoret totalt.

Tror på El Clásico-seier
Barcelona er med søndagens storseier igjen fire poeng bak Real Madrid øverst i Primera División. Ett poeng skiller opp til Atlético på andreplass.

Neste helg venter Real Madrid i El Clásico.

- Jeg tror vi kan slå Real Madrid på Santiago Bernabéu, noe som gjør at vi fortsatt er med i kampen om seriegullet, sa Alexis Sánchez til Canal Plus.

Osasuna er nummer 14, tre poeng over nedrykksonen.

Bunnlaget Real Betis spilte 0-0 borte mot Elche tidligere søndag. Det betyr at Sevilla-klubben har tatt poeng i sine tre siste kamper.

Til tross for et nytt poeng er det fortsatt langt opp til nestjumboen. Almería tapte 1-3 for Vallecano lørdag og er sju poeng foran Betis.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.