RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Salvatore Laporta / Ap / NTB scanpix

Nå er han toppscorer

Sist oppdatert:
Var ikke utkjøpsklausulen så høy likevel?

NAPOLI - ROMA 4-1:

At verken Napoli eller Roma ser ut til å sjanse til å stikke av med årets tittel i Serie A, betydde lite før kveldens oppgjør.

Når disse to lagene møtes blir det ordentlig kamp.

Underholdende ble det også denne gangen. Mye av grunnen heter Edinson Cavani.

Attraktiv
Den 25 år gamle uruguayaneren har imponert stort i årets sesong. Ifølge rapporter skal flere av Europas største lag ligge langflate for å sikre seg Cavani-målene.

Det vet også Napoli, og sørget derfor for å legge inn en utkjøpsklausul i kontrakten Cavani skrev under før sesongen. 63 millioner euro - og Cavani blir din.

Det skal det kun være fem klubber i verden som har råd til - Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Chelsea og Paris Saint Germain.

Toppscorer
Kun fire minutter hadde gått da Edinson Cavani igjen beviste hvorfor han er en av Europas beste angrepsspillere.

En flott stikker fra Goran Pandev la ballen ved føttene til Cavani. Napolis nummer sju gjorde ingen feil, og satt ballen forbi Romas keeper Mauro Goicoechea på nydelig vis. Jubelscenene som fulgte fortalte alt om hvor viktig dette var for spissen.

I tillegg til å sende sitt lag i ledelsen mot en av hovedrivalene, sørget han også for å score sitt 14 mål for sesongen, en tangering av Milans Stephan El Shaarawy.

Målet fra Napoli-spissen var også førsteomgangs eneste. Uten at det var snakk om noe kjedelig 45 minutter. To angrepslystne lag sørget for stor underholdning på Stadio San Paolo.

- Som Maradona
I førsteomgang ventet Cavani «hele» fire minutter med å score. I andreomgang gikk det fortere. Kun to minutter etter at dommeren hadde blåst i fløyta var spissen der igjen.

Kjapp vending, liten chipp opp til seg selv og pang. Cavani doblet Napolis ledelse. Samtidig sørget han for å gå forbi Shaarawy på toppscorerlisten.

Da samme Cavani sørget for 3-0 ledelse midtveis i andreomgang, fikk det Canal 9-kommentator Per-Jarle Heggelund til å sammenligne storscoreren med Diego Maradona.

- Det var en gang en historie om en som het Diego Armando Maradona, men nå er det en historie som handler om Edinson Roberto Cavani Gómez.

Scoring og rødt kort
Selv om Napoli ledet med tre mål, sluttet Roma aldri å produsere målsjanser.

Da Pablo Osvaldo traff blink etter 72 minutter var det fortjent. At Romas Miralem Pjanic ble utvist to minutter etter scoringen, var også greit.

Christian Maggios scoring etter 90 minutter betydde lite for sluttresultatet. Det gjorde bare at kvelden ble enda litt verre for Roma-supporterne.

Napoli legger seg derfor på tredjeplass, mens Roma er å finne på sjetteplass.

Og Edinson Cavani? Han er god.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere