RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er han United-spiller

KLAR FOR UNITED: Angel Di Maria.
KLAR FOR UNITED: Angel Di Maria. Foto: Cesar Manso (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Kun United kunne lokke meg bort, sier han.

Det dyreste spillerkjøpet en engelsk klubb noensinne har gjort: Angel Di Maria fra Real Madrid til Manchester United for 59,7 millioner pund.

Manchester United bekrefter overgangen på sin nettside tirsdag.

- Jeg er storfornøyd med å ha signert for Manchester United. Jeg har hatt en fin tid i Spania og mange klubber har vært ute etter meg, men United er den eneste klubben jeg kunne ha forlatt Real Madrid for, sier Di Maria.

- Louis van Gaal er en fantastisk trener, men en utrolig merittliste i Europa og jeg har blitt imponert over visjonen og viljen hans til å lede United tilbake til toppen. Der klubben hører hjemme. Nå gleder jeg meg til å komme i gang.

Van Gaal er også fornøyd med nyerverving.

- Han er en verdensklassespiller, men enda viktigere er det at han er en lagspiller. Han er utvilsomt et utrolig talent, sier nederlenderen.

- Han er rask og fantastisk med venstrefoten. Han skremmer de fleste forsvar med den. Han er god til å drible og kan utfordre spillere. Det er en glede å se ham i aksjon. Han er en glimrende signering, sier United-manageren.

Champions League-vinner

Angel Fabian Di Maria er 26 år og født i Rosario i Argentina. Han har spilt 52 landskamper og scoret ti mål for de blåhvite søramerikanerne.

Han kan spille på begge vingene og som indreløper, og det virker sannsynlig at det er i sistnevnte rolle han er tiltenkt av Louis van Gaal, Manchester Uniteds manager.

Di Maria kom til Real Madrid fra Benfica i 2010 og har scoret 22 mål på 124 ligakamper for den spanske hovedstadklubben.

Han var sterkt medvirkende til at Real Madrid vant Champions League forrige sesong, og har også hjulpet klubben til ligamesterskapet i 2012 og cuptitlene i 2011 og 2014.

Hjelper Juan Mata

Gary Neville, en av de mestvinnende United-spillerne gjennom tidene, tror at Angel Di Marias ankomst også vil påvirke andre i klubben på en positiv måte.

United er blitt kritisert for å mangle fart i angrep. Spillere som Wayne Rooney og Robin van Persie foretrekker ofte å møte ballen enn å søke bakrom, mens Juan Mata neppe har listet opp «hurtighet» som personlig styrke på CV-en.

- Jeg tror at Di Maria vil forbedre Mata. Juan Mata støtter seg på medspillere som løper forbi ham. Han skifter fra side til side, men utnytter løpene til medspillerne. Manchester United spiller for tiden uten høy toppfart, og det lider Mata under, sier Neville, som nå jobber som ekspert hos Sky Sports.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere