*Nettavisen* Sport.

Nå er hun historisk

Foto: Sara Johannessen/SCANPIX

Norges Fotballforbund har for første gang ansatt en kvinnelig landslagssjef.

13.08.09 16:35

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Eli Landsem (47) ble torsdag presentert for norsk media som damelandslagets nye hovedtrener. Hun blir dermed den første kvinnen som får dette ansvaret i et norsk seniorlandslag i fotball.

- Men jeg er ikke så opptatt av det. Jeg håper at jeg er ansatt på bakgrunn av kvalitetene mine, ikke fordi jeg er kvinne, sier Landsem.

Landsem kommer fra stillingen som sportssjef på Wang Toppidrett, og har tidligere vært trener for Asker, som hun har ledet til flere serie- og cupgull.

- Vi har hatt mange gode kandidater inne til vurdering og kommet frem til at Eli Landsem er den rette personen til å lede A-landslaget for kvinner. Hun har god lederegenskaper og sterk fotballfaglig kompetanse. Det er også hyggelig at vi nå får den første kvinnelige landslagsjefen for A-landslaget for kvinner, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

- Hvilke målsettinger har du?

- Samme hva jeg driver med, skal jeg vinne. Sånn blir det nå også. Vi skal ta medaljer i alle mesterskap, fastslår Landsem.

1. oktober erstatter hun Bjarne Berntsen, som har vært hovedtrener for kvinnelandslaget siden starten av 2005. Norges beste resultat under Berntsen kom i 2005, da Norge spilte seg fram til EM-finalen, hvor det ble tap for Tyskland. I 2007 røk Norge ut i semifinalen i VM, mens det under OL i Beijing ble farvel allerede i kvartfinalen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Annonsebilag