*Nettavisen* Sport.

Nå er Messi mestscorende i Spania

Lionel Messi satte scoringsrekord i Spania med sitt hat trick mot Sevilla lørdag. Foto: Manu Fernandez (Ap)

Lionel Messi satte scoringsrekord i Spania med sitt hat trick mot Sevilla lørdag.

22.11.14 22:05

Lionel Messi satte scoringsrekord i Spania med sitt hattrick mot Sevilla lørdag. Barcelona-stjernen er oppe i 253 seriemål.

Med et elegant frispark tangerte Lionel Messi først rekorden da han satte inn sitt 251. mål etter 21 minutter.

Da sto Messi likt med legenden Telmo Zarra, som scoret 251 mål for Athletic mellom 1940 og 1955. Zarra spilte 277 kamper for Bilbao-laget.

Messi, som debuterte i 2004, har brukt 289 kamper. Tjue minutter før slutt passerte Messi Zarra. Og noen minutter senere var han oppe i 253 scoringer.

I oktober tangerte Lionel Messi en annen rekord. Han satte inn sitt 71. mål i mesterligaen. Barcelona vant kampen 5-1.

Eibar sjanseløse
Real Madrid fikk som ventet få problemer mot nyopprykkede Eibar. Ustoppelige Cristiano Ronaldo scoret to av målene i 4-0-seieren på bortebane.

Gareth Bale var den store arkitekten ute på høyrekanten, særlig før pause, men overlot målproduksjonen til Ronaldo og James Rodríguez og Karim Benzema.

Rodriguez var toppscorer i Brasil-VM. Fra kort hold skallet han inn 1-0, selv om Real Madrid trolig utnyttet at Benzema sto i offside.

Ronaldo, som lenge var anonym, ordnet 2-0 rett før pause etter et flott angrep. Portugiseren satte inn scoringen på nærmeste stolpe.

Ni strake
Real Madrid hadde full kontroll i en kamp der de ikke brukte mer krefter enn nødvendig. Benzema la på til 3-0 før Ronaldo økte til 4-0 på straffe. Scoringen var hans 20. i La Liga denne sesongen.

– Vi var konsentrerte og spilte med høy kvalitet. En dag vil vi tape, men vi vil forsøke å holde i gang denne rekken så lenge som mulig, sa Real Madrid-trener Carlo Ancelotti etter lagets niende strake seier.

Tidligere lørdag vant byrival og tittelforsvarer Atlético 3-1 over Málaga.

Greaves topper
Flest ligamål i de store seriene har for øvrig Jimmy Greaves. Han scoret 366 mål i engelsk (357) og italiensk (9) fotball. Tyske Gerd Müller scoret 365 mål i Bundesliga.

Cristiano Ronaldo har scoret 281 ligamål, men 84 av disse er kommet i Premier League for Manchester United.

(©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag