Nå er «Mix» fornøyd

Foto: Alexander Andersen/Scanpix

- Skal klamre meg fast til denne posisjonen med alt jeg har, sier Hauger-erstatteren.

STABÆK - ROSENBORG 2-1:

TELENOR ARENA (Nettavisen): Mikkel «Mix» Diskerud er mannen Stabæk har valgt til å erstatte Henning Hauger på den sentrale midtbanen. Skal man dømme ut fra kampen mot Rosenborg, er det et lykkelig valg.

Diskerud storspilte mot trønderne, og viste at savnet av landslagsspiller Hauger kan bli mindre enn mange Stabæk-supportere fryktet.

- Jeg har ønsket å spille i denne posisjonen i to år nå. Jeg har vel spilt på alle plasser unntatt midtstopperplassen, så det er deilig å endelig få spille der jeg ønsker. Nå skal jeg klamre meg fast med alt jeg har, sier en fornøyd Diskerud til Nettavisen etter kampen.

- Lærte av Hauger
For det er dette som har vært et «problem» for Diskerud. Den allsidige spilleren har aldri fått tid til å etablere seg i en posisjon, og er blitt brukt som en potet i Stabæk-laget.

Nå håper han å gjøre «Hauger-posisjonen» til sin egen.

- Jeg lærte alt jeg kunne av Henning om denne posisjonen mens han fortsatt var her. Defensivt er Henning mye bedre enn meg, og jeg har et steg å ta der. Men jeg er utholdende, og har den offensive kraften. Jeg er nødt til å prestere nå som jeg har fått sjansen, sier Diskerud.

- Fortjent å spille der
At han hører hjemme sentralt på midtbanen, det er lagkamerat Vegar Eggen Hedenstad overbevist om.

- All honnør til «Mix», og jeg synes egentlig at han har fortjent å spille der før. Han er mer enn god nok for den plassen, og jeg synes at han skal spille der, og ikke en annen plass. Det er sentralt han er best, sier Hedenstad til Nettavisen.

Han sammenligner Diskerud og Henning Hauger på denne måten:

- «Mix» har noen av de samme kvalitetene, og kan faktisk takle, selv om det ikke ser sånn ut hele tiden. Men det må du ikke skrive at jeg sa, ler Hedenstad.

- Han er nok fornøyd
Stabæk-trener Jørgen Lennartsson er klar over at Diskerud har hatt et ønske om å spille sentralt, og har hele tiden vært trygg på at savnet av Hauger kom til å bli minimalt.

- «Mix» gjorde det veldig bra, men det visste vi at han kom til å gjøre. Savnet av Hauger blir ikke noe problem når vi har Mix, men det er klart at stallen vår er svekket. «Mix» har vi brukt både på kant og som spiss, og de alternativene forsvinner nå. Men «Mix» vil spille sentralt, så han er nok fornøyd nå, smiler Lennartsson til Nettavisen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.