*Nettavisen* Sport.

Nå er Suarez-dommen endelig

ENDELIG DOM: Nå har Luis Suarez fått svaret. Foto: Mike Egerton (PA Photos / NTB scanpix)

Sjekk straffen her.

14.08.14 15:51

Torsdag ble den endelige straffen for fotballstjernen Luis Suarez klar. Straffen er et resultat av at uruguayaneren bet en motspiller under sommerens VM.

Den tidligere Liverpool-spilleren ble i utgangspunktet ilagt en straff på fire måneders utestengelse fra all fotballaktivitet, samt at han ble suspendert i de ni neste landskampene for Uruguay. Dommen ble raskt anket av spilleren.

Saken har nå blitt behandlet i idrettens voldgiftsrett (CAS) og der har alle aspekter ved den mye omtalte episoden i Brasil-VM blitt nøye vurdert.

CAS har kommet fram til at utestengelsen på fire måneder fortsatt står, men at 27-åringen nå får lov til å trene med sin nye klubb, Barcelona, melder AP.

I den opprinnelige straffen måtte Suarez holde seg borte fra alle treninger fram til den fire måender lange suspensasjonen var sonet ferdig.

Suarez og hans advokater hadde håpet å få spissen spilleklar allerede til den 25. august, men uruguayaneren må nå vente til etter 24. oktober med å få sin debut for klubben han ble hentet til i sommer. Straffen sones fra 25. juni.

Spissen er imidlertid klarert for å spille i eventuelle treningskamper. Allerede mandag skal Barcelona spille vennskapskamp med Lyon.

Bet Chiellini
Det var i møtet mellom Italia og Uruguay i gruppespillet at Suarez satte tennene i motspiller Giorgio Chiellini. Dommeren fikk ikke med seg bittet.

Minutter senere gikk Uruguay opp i 1-0 og vant kampen. Italia var ute av VM, men Suarez var stort sett det eneste folk snakket om i etterkant av møtet.

Stjernen har flere ganger tidligere vært involvert i kontroversielle situasjoner, noe som delvis har overskygget hans fantastiske prestasjoner på banen.

Under tiden i Ajax bet Suarez også en motspiller og ble utestengt i sju kamper. I Liverpool ble han utestengt i ti kamper for å ha satt tennene i Chelsea-stjernen Branislav Ivanovic under et dramatisk oppgjør på Anfield.

Suarez ble også beskyldt for å ha kommet med rasistiske kommentarer under tiden i Premier League. Han skal angivelig ha sagt upassende ting til daværende Manchester United-spiller Patrice Evra og ble også straffet hardt for dette. Han fikk åtte kampers karantene for denne hendelsen.

Klubbskifte
I tillegg til en stri sommer med mange medieoppslag rundt bitingen, har også Suarez byttet klubb i løpet av ferien. Han gikk fra Liverpool til Barcelona.

27-åringen har flere ganger hintet om at han ønsker seg til Spania og da Barcelona kom på banen i sommer, maktet ikke Liverpool å si nei.

Katalanerne la rundt 75 millioner pund på bordet for stjernespissen og gjorde ham dermed til én av verdens dyreste spillere gjennom alle tider.

Suarez var i storform for Liverpool sist sesong og nettet hele 31 ligamål på 33 opptredener i Premier League. Liverpool ble nummer to på tabellen.

27-åringen har tidligere spilt for Ajax og Groningen i Nederland, samt Nacional i hjemlandet Uruguay. Han ble årets spiller i Premier League sist sesong.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag