*Nettavisen* Sport.

Nå er supertalentet historisk

Ikke rart Liverpool ligger langflate.

20.10.15 23:21

PORTO - MACCABI TEL AVIV 2-0:

Midtbanemannen Ruben Neves er ansett som et av de mest spennende talentene i europeisk fotball. Han er kun 18 år gammel.

Tirsdag var imidlertid 18-åringen kaptein da Porto møtte Maccabi Tel Aviv i Champions Leagues gruppe G. Ruben Neves blir dermed den yngste som har vært kaptein for et lag i Champions League-æraen.

Unggutten er 18 år og 221 dager, for å være presis.

Med Neves som kaptein vant Porto kampen med 2-0. Vincent Aboubakar og Yacine Brahimi scoret målene for portugiserne.

På Liverpools radar
Den talentfulle Neves har vært mye skrevet om i engelske aviser den siste tiden og flere har koblet ham med en overgang til Liverpool i januar.

The Mirror skrev så sent som i forrige uke at de røde vil gjøre 18-åringen til den best betalte tenåringen i fotballverdenen.

Liverpool-speidere skal ha sett midtbanemannen i aksjon for Portugals U21-lag mot Ungarn for kort tid siden. Det er Liverpool-trener Pep Lijnders som skal ha fulgt utviklingen til portugiseren tett.

Skal man tro Mirror har Liverpool fulgt mannen som ble tidenes yngste spiller på Portugals U21-landslag lenge og interessen for spilleren skal ha oppstått før Jürgen Klopp overtok som manager på Merseyside.

Klopp skal også være en beundrer av Neves og tyskeren skal ha hatt den unge spilleren på radaren da han var trener i Borussia Dortmund.

Teknisk og moden
Ifølge rapportene har Premier League-laget allerede vært i kontakt angående Neves. Det er superagent Jorge Mendes som har ham i stallen.

Den dyptliggende midtbanespilleren har høstet ros for å være en teknisk god og moden playmaker. Han ligadebuterte for Porto i august, 2014.

I en artikkel på UEFA.com blir 18-åringen omtalt som et «vidunderbarn» og sammenlignet med Monaco-profilen Joao Moutinho.

«Han er svært moden for alderen, har en presis pasningsfot, god spilleforståelse og er flink til å posisjonere seg på banen. Han spiller vanligvis i en defensiv midtbaneposisjon, men er ikke redd for å bli med framover. Han har et øye for mål og kraftfullt skudd», skriver UEFA.

Det meldes at flere av Europas største klubber skal være ute etter den spennende unggutten, men enn så lenge har kun Liverpool tatt kontakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.