*Nettavisen* Sport.

Nå er Vålerenga et topplag

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Klatret opp til andreplass.

20.06.09 22:05

SANDEFJORD – VÅLERENGA 0-2:

Etter en svak sesongåpning, ser det ut til at Vålerenga virkelig har funnet storformen. Bortsett fra et feilskjær mot Stabæk i forrige serierunde, har osloklubben vist glimrende form de siste kampene.

Lørdag gjestet de Sandefjord, og takket være fulltreffere av Bengt Sæternes og Mohammed Abdellaue, kunne Martin Andresens menn juble for tre nye poeng, og en andreplass i Tippeligaen.

Osloklubben står med 22 poeng etter 14 kamper, og er dermed foran Molde med bedre målforskjell. De fleste lagene som følger bak har imidlertid én kamp til gode.

- Kunne scoret flere
Til tross for seieren var likevel ikke Vålerenga-manager Martin Andresen helt fornøyd. Midtbanemannen mente at laget hans burde scoret flere mål.

- Hvis vi hadde vært enda mer nøyaktige mot slutten kunne vi scoret flere. Vi kunne klart å skape overtall oftere, og da hadde vi skapt flere sjanser, sa Andresen til NRK.

I motsetning til Andresen, så var Sandefjord-trener Patrick Walker svært imponert over Vålerengas avslutningsegenskaper.

- Jeg synes de var best på den siste tredjedelen av banen. De tok vare på sine sjanser, det gjorde ikke vi. De fikk til gode avslutninger, så det er bare å gratulere, sa Walker.

Byttet seg til scoring
Noe fyrverkeri av en første omgang ble det aldri på Komplett.no Arena, men enkelte glimt av underholdning kunne de fremmøtte likevel glede seg over. Gjestene hadde mest å by på.

Etter en halvtimes spilles luktet det mål for første gang i kampen. Bengt Sæternes slo hardt inn foran mål, men Mohammed Abdellaoue var litt for sent ute til å sette ballen i kassa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Minuttet senere måtte Vålerengas Dawda Leigh forlate banen. Vingen hadde pådratt seg en skade, og ble erstattet av Mostafa Abdellaoue. Akkurat det skulle vise seg å bli et viktig bytte.

Innbytteren brukte nemlig ikke lang tid på å presentere seg. I det 37. minutt vant han ballen nede ved dødlinjen, og slo inn foran mål. Der ventet Sæternes, som enkelt stanget gjestene i ledelsen.

Kanonmål
Andre omgang ble hakket friskere enn den første, men noe festfotball kunne ingen av de to lagene skryte på seg. En del brukbare sjanser kunne de likevel by publikum på.

Vålerengas Jarl André Storbæk testet skuddfoten på et frispark, men Espen Bugge Pettersen i Sandefjord-buret stoppet forsøket med en svært god redning.

Espen Nystuen og Malick Mane var begge farlig frempå for hjemmelaget i løpet av kort tid, og bare marginer sto imellom Sandefjord og en utligning.

Mot slutten satte vertene inn et enormt press i jakten på en scoring, men i stedet for utligning var det gjestene som skulle få det avgjørende målet.

Mohammed Abdellaoue stormet mot mål, og Sandefjord-forsvaret rygget. VIF-spissen viste ingen nåde, og klinket kula vakkert opp i høyre kryss. Kampen var avgjort.

Bengt Sæternes hadde for øvrig også en ball i nettet i løpet av andre omgang, men scoringen ble annullert for offside. TV-reprisen viste at linjedommeren gjorde en riktig beslutning.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.