*Nettavisen* Sport.

Nå får de saksøke for milliarder

Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Likevel er Liverpool fornøyd. Veldig fornøyd.

17.02.11 13:16

Det melder Sky Sports.

Liverpools forrige eiere kalte det en «episk svindel» da klubben ble solgt til amerikanske New England Sport Ventures, og har kjempet i retten for muligheten til å gå etter erstatning i saken. De har nemlig aldri akseptert salget av klubben, som duoen mener kostet dem 140 millioner pund.

Nå er det klart at de kan gå til søksmål.

Men likevel er det ikke en seier for Tom Hicks og George Gillett. Duoen får nemlig ikke gå til søksmål mot Royal Bank of Scotland og tidligere styreformann Martin Broughton i USA.

De kan kun gå videre med saken innenfor EUs grenser, og da vil det være det britiske rettssystemet amerikanerne må prøve seg på.

For å gjøre det hele litt vanskeligere er det samtidig en seier for Liverpool.

- Vi er overlykkelige over at dommeren har godtatt ønsket fra tidligere formann Martin Broughton, Royal Bank of Scotland og New England Sport Ventures om at videre rettslige skritt i saken må finne sted innenfor EU, sier Liverpool i en uttalelse til lokalavisa Liverpool Echo.

- Sir Martin, RBS og NESV understreker igjen at det ikke er noen grunn til å stille spørsmålstegn ved måten klubben ble solgt på. De vil gjøre alt som er nødvendig for å forsvare seg mot alt klubbens tidligere eiere måtte forsøke seg med, heter det videre.

Uansett vil det være Royal Bank of Scotland og Martin Broughton Hicks og Gillett nå må forsøke å få erstatning fra i det britiske rettssystemet. Det er selvsagt ikke sikkert at de vinner frem.

Det eneste som er klart er at de nå får muligheten til å gå til søksmål mot dem.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag