*Nettavisen* Sport.

Nå får Eggen medaljen

Tidligere Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen får likevel cupgullmedaljen sin.

12.04.07 12:21

TV 2 Sporten avslørte onsdag at fjorårets Fredrikstad-trener, Knut Torbjørn Eggen, ikke hadde - eller ville få - cupmedalje etter at han ledet laget til cuptriumf på Ullevaal i fjor.

Østfoldingene skulle heller ha gitt de seks medaljene som skulle fordeles på trenere og ledere - til de av dem som fortsatte i klubben også i år.

- Skulle få medalje
Torsdag hevdet FFK-styret at dette var feil.

- Knut Torbjørn Eggen skal få medalje. Det er det ingen tvil om. Både Morgan Andersen og det gamle styret innstilte på at han skulle få medaljen, sier styreleder Carl-Morten Gjeldnes til Nettavisen.

Eggen skulle fått medaljen tidligere - av Bjørn Jensen - men Gjeldnes beklager at det i forbindelse med klubbens årsmøte var litt styr - både i for- og etterkant. Dermed ble den ikke utdelt.

De andre trenerne fikk den på La Manga, men der var ikke Eggen. Etterpå gikk hans medalje i glemmeboka.

- Da vi ble kontaktet angående dette onsdag, tenkte vi: Fader, dette har vi ikke gjort. Men Knut Torbjørn er invitert til lørdagens kamp mot Lyn, og vil få medaljen da, sier Gjeldnes.

- Morgan uskyldig
Han innrømmer at det har vært en kjip sak for klubben.

- Selvsagt er dette trist. Det har jo aldri vært noe tvil om at han skulle ha medalje. Jeg vil også understreke at Morgan Andersen er helt uskyldig. Hele trenerapparatet - med Knut Torbjørn Eggen på topp, ble instilt til å få medaljen. Det er feil at kun de som fortsatte i 2007 skulle få den, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.