Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå får kvinner lov til å se fotball i Saudi-Arabia

HISTORISK: Saudiarabiske menn og kvinner samlet seg for første gang på King Fahd-stadionen i hovedstaden Riyadh på fredag for sammen å se fotball.
HISTORISK: Saudiarabiske menn og kvinner samlet seg for første gang på King Fahd-stadionen i hovedstaden Riyadh på fredag for sammen å se fotball. Foto: (AP)
Fredag fikk kvinner i Saudi-Arabia for første gang lov til å se en fotballkamp fra tribunen. Det skjedde da Al-Ahli møtte Al-Batin i Jeddah.

At kvinner nå får lov til å se fotballkamper er bare en av flere nye reformer i det konservative kongeriket.

En av flere kvinner som hadde tatt turen til King Abdullah Sports City Stadium i Jeddah for å se toppseriekampen mellom Al-Ahli møte Al-Batin, var Ruwayda Ali Qassem.

– Dette er en historisk dag. Jeg er stolt og ekstremt glad for utviklingen, og for kongerikets initiativ til å innføre like siviliserte regler som i mange andre land, sa hun til nyhetsbyrået AFP.

Myndighetene i landet sa tidligere denne uken at kvinner også vil få adgang til en kamp lørdag og en tredje kamp neste tirsdag. Resten av landets arenaer skal bli klare for å ta imot kvinner før neste sesong starter. Stadionene vil blant annet få separate kafeer og bønnerom for kvinner.

En annen tilskuer på plass i Jeddah fredag, Noura Bakharji, sier hun har ventet lenge på dette.

– Jeg måtte alltid se kampene på TV da mine brødre gikk på stadion. Gang på gang spurte jeg meg selv om hvorfor ikke jeg fikk lov til å gå. I dag er dette endret. Det er en gledens og lykkens dag, sa hun.

Saudi-Arabia har også opphevet forbudet for kvinner å kjøre bil. Det blir iverksatt i juni. Også kinoene er nå åpnet for begge kjønn.

Al-Ahli vant for øvrig den historiske kampen med 5-0.

(©NTB)

Har du sett denne?

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!