RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå forsvinner nok Fàbregas

Foto: Carl de Souza (AFP)
Sist oppdatert:
Arsenal er forberedt på å selge kapteinen sin.

Barcelona har en sentral plass i hjertet til Cesc Fàbregas. Han er født i Vilassar de Mar nordøst for byen og knyttet seg til klubbens ungdomsakademi bare ti år gammel.

Som 16-åring forlot han Barcelona til fordel for Arsenal fordi han regnet med at han der ville få sjansen på A-laget tidligere enn i barndomsklubben.

Åtte år senere er Fàbregas innstilt på å reise hjem igjen. Barcelona forsøkte å kjøpe ham fri allerede i fjor, uten hell, og har gjort et nytt forsøk i år.

Venter nytt bud
Arsenal avslo det første budet umiddelbart, men regner med at det kommer et høyere bud og at klubbene kommer til enighet denne sommeren.

- Budet ble gjort formelt og sendt skriftlig til vår daglige leder Ivan Gazidis, og vi sa nei umiddelbart, sier en høytstående kilde i Arsenal til BBC.

På spørsmål om klubben venter et nytt bud, sier kilden:

- Muligens. Hvis det er høyt nok, regner jeg med at vi må selge.

400 millioner?
Barcelona tilbød angivelig 237 millioner kroner, mens Arsenal har signalisert at det vil kreve minst 400 millioner kroner å få et bud akseptert. Barcelona håper ifølge Daily Telegraph at 310 millioner skal være nok.

Det er vel grenser for hvor lenge det er fornuftig å holde på en spiller som vil bort, selv om Fàbregas er profesjonell og forholder seg til kontrakten med londonklubben.

Arsenals holdning er i alle fall markant endret fra i fjor, da klubben overhodet ikke var interessert i å selge den elegante midtbanespilleren. Nå har amerikaneren Stan Kroenke overtatt kontrollen i klubben og det kan utgjøre en forskjell.

Fàbregas er for tiden på ferie i Barcelona, og den spanske storklubben ønsker å fullføre en overgang før Arsenal reiser til Asia i sesongoppkjøringen.

Legger allerede planer
Kilder i Spania hevder at Barcelona allerede har startet samtaler med et av Europas ledende agentbyråer om hvordan man kan maksimalisere den kommersielle gevinsten av å hente hjem Fàbregas.

Tidligere Arsenal-direktør lady Nina Bracewell-Smith, som solgte sine 15,9 prosent i klubben til Kroenke tidligere i år, uttalte nylig følgende på Twitter:

«Det er åpenbart at han vil dra. Du kan ikke beholde en spiller når hjertet hans er et annet sted.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere