RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB scanpix

Nå går han til streik

Sist oppdatert:
Klubbene i franske Ligue 1 og Ligue 2 vil nekte å spille kamper.

Regjeringens «superskatt» skaper frustrasjon i fransk fotball. I slutten av november vil klubbene i Ligue 1 og 2 nekte å spille sine kamper.

Streiken berører seriekampene fra 29. november til 1. desember. Det opplyste UCPF, som er foreningen for franske proffklubber, torsdag.

– Det vil bli en helg uten kamper i slutten av neste måned, uttalte UCPF-president Jean-Pierre Louvel, ifølge Reuters.

– Fransk fotballs overlevelse står på spill, sa han til ITele.

Toppskatt
Bakgrunnen er at franske myndigheter vil innføre toppskatt på 75 prosent for alle som tjener over 1 million euro (8,13 millioner kroner).

Først var det bestemt at bare enkeltpersoner skulle betale skatten, men etter en rekke protester ble loven endret slik at det er selskapene som betaler slike lønninger, som skal betale skatten.

Frankrikes president François Hollande skal møte representanter for de fotballklubbene for å diskutere skatten i neste uke.

– Vi vil igjen be ham om å droppe denne skatten, sa Louvel.

Dyrt for PSG
Paris Saint-Germain vil bli hardest rammet av de nye skattereglene. Klubben har blant annet stjernespissen Zlatan Ibrahimovic på lønnslisten. Svensken tjener angivelig 15 millioner euro (122 millioner kroner) årlig i PSG.

Det blir den første fotballstreiken i Frankrike siden 1972. Da protesterte spillerne på grunn av misnøye med kontraktene sine. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere