*Nettavisen* Sport.

Nå har England en superduo

Foto: Sergej Grits / AP

Sjekk tallene og døm selv.

18.06.12 15:44

- Vi er gode nok til å vinne EM, sier Wayne Rooney foran sin første kamp i det pågående mesterskapet i Polen og Ukraina.

Manchester United-stjernen måtte stå over Englands to første kamper på grunn av karantenen han fikk for å sparke Miodrag Dzudovic i en landskamp mot Serbia og Montenegro i oktober i fjor.

Dommen lød først på tre kampers karantene, noe som ville betydd at Rooney mistet hele gruppespillet og kanskje ikke engang hadde blitt tatt ut i troppen, men etter Englands anke ble straffen redusert til to kampers karantene.

Sterke tall
I den siste og avgjørende gruppespillkampen mot vertslandet Ukraina spiller Rooney fra start, mest sannsynlig i spann med klubbkameraten Danny Welbeck.

- Vi forstår hverandre godt. Vi har jobbet sammen på trening også, noe som er viktig for å forstå en spillers bevegelser og ballberøringer, så dette er at alternativ for manageren, mener Rooney.

Roy Hodgson må i så fall vrake Andy Carroll, som scoret og bidro sterkt til 3-2-seieren mot Sverige. Tallene som Rooney og Welbeck kan vise til, tyder på at Hodgsons valg er enkelt.

Duoen har startet 22 kamper sammen for Manchester United, i alle turneringer, og scoret til sammen 33 mål. Rooney står bak 24 av dem. Minst én av dem har scoret mål i hver av de 15 siste kampene de har startet sammen.

- En god sjanse
Dette bidrar nok til at Wayne Rooney er optimist på Englands vegne. Uavgjort mot Ukraina vil være nok til avansement til kvartfinale, men 26-åringen har allerede blikket på sluttspillet.

- Vi har spillerne som skal til for å vinne. Jeg forstår at ikke alle ønsker at vi skal bygge opp forventningene, men jeg tror virkelig at vi har så gode spillere. Du trenger selvsagt også flaks, men jeg mener at vi har en god sjanse her, sier Rooney ifølge The Guardian.

Englands mest sannsynlige kvartfinalemotstander, dersom det blir poeng mot Ukraina, er trolig Spania.

- Vi må ha selvtillit foran Ukraina-kampen. Vi har stor tro på oss selv og vet at vi er gode nok til å gå videre. Etter det må du møte de beste lagene dersom du ønsker å vinne turneringen, og hvor stort løft vil det ikke være for oss å slå Spania? poengterer Rooney.

Roser Hodgson
Han har kun spilt 36 minutter (mot Belgia) fotball etter at Premier League-sesongen tok slutt, men er imponert over hva Roy Hodgson har fått til på kort tid.

- Vi er bedre organisert enn vi har vært så lenge jeg har vært med på landslaget. Vi er vanskelige å slå nå.

Selv har ikke Rooney scoret et mesterskapsmål siden 2004, da han fikk sitt internasjonale gjennombrudd. I VM i Tyskland i 2006 ble Rooney utvist i kvartfinalen mot Portugal, etter skadetrøbbel innledningsvis, og i 2010 var han ute av form og ble buet av banen etter 0-0-kampen mot Algerie.

- Jeg stiller høye krav til meg selv. Jeg jobber hardt for å bli bedre og score mål. I internasjonale mesterskap har jeg ikke vært god nok. Jeg håper å rette på det.

PS. Theo Walcott må mest sannsynlig stå over kampen mot Ukraina på grunn av skaden han slo opp i forrige kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.