Nå har Island det beste landslaget i Norden

BEST I NORD: Island og den tidligere tippeligaspilleren Birkir Bjarnason er høyest rangert i Norden. Premier League-spiller Alexander Tettey og Norge er minst et hestehode bak. Her fra VM-kvalifiseringskampen mellom nasjonene på Ullevaal høsten 2013.

BEST I NORD: Island og den tidligere tippeligaspilleren Birkir Bjarnason er høyest rangert i Norden. Premier League-spiller Alexander Tettey og Norge er minst et hestehode bak. Her fra VM-kvalifiseringskampen mellom nasjonene på Ullevaal høsten 2013. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Og Færøyene puster Norge i nakken.

09.07.15 16:07

Norge er på 67.-plassen på den ferske FIFA-rankingen i fotball. Argentina overtok topplassen.

Tyskland og Belgia følger som nummer to og tre. Norge har falt tre plasser siden forrige ranking, mens de tyske verdensmesterne mister tetplassen for første gang siden juli i fjor.

Islandsk byks

Blant de øvrige nordiske nasjonene er det verdt å merke seg at Island klatrer 14 plasser, og opp på plassen foran Danmark, med sin 23.-plass.

På plassen rett foran ligger den raskt synkende giganten Frankrike, som har falt 13 plasser nedover siden forrige oppdatering.

Sverige U21-helter sikret riktignok EM-gull for få dager siden, men det blågule A-landslaget er ikke høyere opp på FIFA-rankingen enn på plass nummer 33. Det er seks posisjoner fram siden sist.

En liten trøst for Norge er at det finnes to fotballnasjoner i Norden som ligger lenger ned på oversikten.

Færøyene rett bak

Det er likevel kanskje foruroligende for landslagssjef Per-Mathias Høgmo at Færøyene nå puster Norge i nakken.

Den lille øynasjonen klatrer hele 28 plasser og rangeres som nummer 74. Det skjer etter at Færøyene slo tidligere europamester Hellas for andre gang på et drøyt halvår i EM-kvalifiseringen forrige måned.

Finland har derimot hatt en EM-kvalik langt under forventningene. Finnene faller 12 plasser og er nummer 90, svakest i Norden.

Både 1993 og 1995 var Norge nummer to på verdensrankingen. Nå er det imidlertid helt andre tider.

Trekningen av VM-kvalifiseringsgruppene skjer 25. juli. Der er Norge på seedingsnivå fire av seks. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.