*Nettavisen* Sport.

Nå har også United 18 ligatitler

Foto: Reuters/Scanpix

- Dette er de lengste 90 minuttene i historien, sa Sir Alex etter nok en triumf.

16.05.09 18:26

MAN UNITED - ARSENAL 0-0:

Da Manchester United besøkte Liverpool i 1994, kunne man lese følgende på et banner oppe på tribunen: «Kom tilbake når dere har 18». Utsagnet siktet til at United på den tiden bare sto med åtte ligatitler, mens Liverpool var Englands mestvinnende klubb med sine 18 triumfer i toppdivisjonen.

Lørdag den 16. maI 2009, drøye 15 år senere, var ventetiden over. United spilte 0-0 mot Arsenal hjemme på Old Trafford, og kunne dermed løfte ligatrofeet for 18. gang. Ekstra deilig var det kanskje at Manchester-klubben snøt nettopp Liverpool for pokalen denne sesongen.

- Dette er de lengste 90 minuttene i historien, sa en jublende Alex Ferguson til Sky Sports etter at gullet var sikret.

Noen pensjonisttilværelse er i hvert fall ikke aktuelt for den aldrende skotten til tross for at han har vunnet alt som kan vinnes på klubbnivå.

- Jeg tenker ikke engang på å gi meg. Jeg kommer til å fortsette. Det må bli helsa som bestemmer når jeg skal gi meg, avsluttet en jublende skotte.

Forspilte sjanser
Noen lettkjøpt ligaseier ble det imidlertid ikke. Arsenal var ute etter revansje for det forsmedelige mesterligatapet for United tidligere i mai, og ga vertene real motstand.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Robin van Persie burde faktisk sendt gjestene i front etter et kvarter. Nederlenderen fikk ballen i god posisjon ute ved femmeteren, men headet ballen høyt over målet.

Få minutter senere fikk United en lignende sjanse. Michael Carrick fant Wayne Rooney inne i feltet, men også han manglet presisjon i hodestøtet, og satte kula like utenfor.

Ronaldo på overtid
Andrej Arsjavin viste prov på god form i første omgang, og like før pause var han involvert i en stor Arsenal-sjanse. Russeren fikk ballen etter en corner, og dro seg fri.

Deretter spilte han fint ut til Samir Nasri, som fyrte løs fra rundt 17 meters hold. Skuddet hadde god retning, men traff van Persie, som ikke fikk stokket beina.

På overtid steg stemningen på Old Trafford. United hadde fått frispark i god posisjon, og Cristiano Ronaldo gjorde seg klar. Skuddet gikk over muren, men til side for mål.

Våken Arsenal-keeper
Andre omgang startet forholdsvis rolig, og det mest spennende som skjedde var at Arsenal-spillerne Samir Nasri og Francesc Fabregas begge pådro seg gule kort.

Men så, etter 61 minutter, fikk United en kjempesjanse. Darren Fletcher fant Carlos Tévez, som vendte bort påpasseren. Spissen fikk imidlertid ballen litt langt foran seg.

Arsenal-keeper Lukasz Fabianski kom lynkjapt ut, og fikk en liten tå på ballen. Tevez holdt seg på beina, men hadde han falt kunne det fort ha blitt dømt straffespark.

Hårfin offside
Etter 72 minutter ble øyene på ny rettet mot dommertrioen. Ji-Sung Park spilte Ronaldo igjennom, men linjedommeren var oppe med flagget, og det ble blåst offside.

Reprisen viste at avgjørelsen var hårfin.

Arsenal var heller ikke ufarlige, og fikk en stor sjanse like før slutt. Alexandre Song ble med framover, og dro av et par spillere før han spilte ut til Cesc Fabregas.

Spanjolen fyrte av fra rundt 14 meters hold, og skuddet var godt, men Edwin van der Sar i United-buret var på plass og fikk reddet mesterlig til hjørnespark.

Til tross for et massivt press kom gjestene aldri nærmere, og dermed kunne Manchester United sikre seriegullet på hjemmebane for første gang siden 1999.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag