RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Nå har superspissen bestemt seg

Sist oppdatert:
Ettertraktede Fernando Llorente har skrevet under for en ny klubb.

Det har lenge vært klart at spanske Fernando Llorente kom til å forlate Athletic Bilbao i løpet av året.

Torsdag ble det klart at måljegeren skal spille for italienske Juventus neste sesong. Llorente har blitt koblet dit lenge, og nå er avtalen bekreftet.

Det er Juventus som melder på sine nettsider at overgangen er i boks. Llorente vil bli Juventus-spiller fra 1. juli 2013.

Spanjolen var på utgående kontrakt i baskerklubben, og signaliserte tidlig at han ikke ønsket å skrive under på noen ny kontrakt med Bilbao.

27-åringen har vært i Athletic Bilbao i store deler av karrieren og fikk sitt gjennombrudd der i 2007/08-sesongen med 11 ligamål på 35 ligakamper.

Siden debuten i 2004 har han nettet 115 mål 312 kamper for klubben.

Llorente har også fått muligheten på de spanske landslaget de siste årene og står bokført med 21 landskamper og sju mål. Debuten kom mot Chile i 2008.

Spissen blir sett på som en atletisk måljeger, som har både styrke og god teknikk.

Llorente har både VM-gull (2010) og EM-gull (2012) på merittlisten. Han har også vært med å ta sølv i Europa League, det skjedde i 2012.

Det er Juventus som topper tabellen i Serie A etter 21 serierunder. Torinoklubben har et forsprang på fem poeng ned til Napoli på andreplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere