*Nettavisen* Sport.

Nå har van Gaal fått et stjernedilemma

DILEMMA: Louis van Gaal må benke en supertsjerne. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)

Må vrake angrepsprofil.

Manchester United har slitt mye med skader denne sesongen og slik sett har ikke manager Louis van Gaal hatt muligheten til å stille med full styrke i alle kamper. Nå begynner det imidlertid å se langt bedre ut for storklubben.

Før møtet med Southampton søndag har van Gaal mange å velge i og må innrømme at det ikke er plass til alle stjernene i førsteelleveren nå.

I angrep er nederlenderen nødt til å benke enten Robin van Persie, Radamel Falcao, Wayne Rooney, Angel Di Maria eller Juan Manuel Mata til kampen.

- Fire kreative
Van Gaal bekrefter dette luksusproblemet selv, ifølge Daily Mail.

- Jeg har alltid sagt at du ikke kan ha mer enn fire kreative spillere på banen samtidig. Det har jeg ment de siste 25 årene. Fire er mer enn nok. Derfor er jeg nødt til å ta et valg, sier Manchester United-manageren.

- Men jeg stiller alltid med det beste laget, dette er ikke snakk om rotasjon av spillere. Dere skjønner forskjellen, spør van Gaal journalistene.

Manageren forklarer det hele nærmere.

- Hvis en spiller er sliten og du da velger en annen kvalitetsspiller i hans posisjon, da er det rotasjon. Men jeg ser oftest på hvilke kvaliteter motstanderen har. Jeg bruker det som utgangspunkt for å velge ut mitt eget lag. Det er også viktig at spilleren har den rette innstillingen, sier han.

Van Gaal har tidvis spilt med to spisser etter at han overtok United og der kan han velge mellom van Persie, Rooney og leiesoldaten Falcao.

Juan Mata på sin side trives best i rommet bak spissene, en plass Di Maria også kan spille. Rooney kan trekkes ned på midtbanen og det samme kan også Angel Di Maria. Det er med andre ord mange valgmuligheter.

- Uinteressant
Van Gaal er imidlertid klar på at spillernes pris og status ikke betyr noe.

- De beste spillerne utgjør det beste laget. Penger er uinteressant, sier han.

Den eneste spilleren som er skadet i United-troppen før møtet med Southampton er Ashley Young. En rekke profiler er nå klare til dyst.

Daley Blind, Marcos Rojo, Luke Shaw og Angel Di Maria er alle aktuelle for en startplass. Rafael og Falcao er bør også være på vei mot god form nå.

Møtet med Southampton på Old Trafford starter 17.00 søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.