*Nettavisen* Sport.

Nå kan Anelka bli straffet for dette

Foto: Getty Images / All Over Press

Franskmannen har inntil torsdag å svare på siktelsen.

21.01.14 10:37

Tirsdag ble det klart at FA sikter West Bromwich-spiller Nicolas Anelka for målfeiringen mot West Ham, der han gjorde en såkalt «quenelle-hilsen».

Flere mener at dette er en antisemitisk hilsen, men det har Anelka selv avvist. Ifølge spissen var det ganske enkelt en «spesiell hilsen til min komikervenn».

Anelka er siktet for å ha brutt flere av FAs regler. Ifølge FAs hjemmesider er han blant annet siktet for grov overtredelse med referanser til etnisk opprinnelse og/eller rase og/eller religion eller tro.

Blir han dømt for brudd på denne regelen betyr det minst fem kamper på sidelinjen for franskmannen.

FA skriver videre på sine hjemmesider at Anelkas svarfrist på anklagene er 23. januar klokken 18:00.

I tillegg til at han nå blir siktet av FA, har West Bromwich mistet sin hovedsponsor, Zoopla, på grunn av spissens oppførsel. Foran mandagens kamp mot Everton gjorde selskapet det klinkende klart at de ville trekke seg ut av samarbeidet om Anelka startet kampen.

Anelka startet, og Zoopla har nå gjort alvor ut av sine trusler. Avtalen, verdt tre millioner pund, opphører ved sesongslutt og Birmingham-klubben må dermed ut på sponsorjakt.

Klubbens nye manager, Pepe Mel, var imidlertid aldri i tvil om at Anelka skulle spille.

– Nicolas er en veldig god spiller. Jeg snakket med ham i går og spurte om han var klar for å spill, og det var han.

– Hvis han blir suspendert vil jeg ikke kunne bruke ham, men vi må bare tenke på å vinne kamper, sa manageren etter kampen mot Everton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.