RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan Benitez bli verdensmester

Foto: Dylan Martinez/REUTERS/NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Rafael Benitez og Chelsea spiller semifinale i VM for klubblag klokken 11.30.

Nettavisen følger kampen mot mexikanske Monterrey direkte her fra 11.30.

Rafael Benitez har møtt mye motgang siden han overtok jobben som manager i Chelsea fra Roberto Di Matteo 21. november.

Londonlagets egne fans har protestert mot ansettelsen under hver eneste kamp så langt. Det ble uavgjort 0-0 mot både Manchester City og Fulham i de to første ligakampene for Benitez, mens det gikk fra vondt til verre da West Ham fortjent slo Chelsea 3-1 i den tredje.

To strake seirer
Først i hans fjerde ligakamp som Chelsea-manager kunne spanjolen juble for seier, da Sunderland ble slått 3-1. Noen dager tidligere vant Chelsea 6-1 mot danske Nordsjælland, men ble likevel slått ut av Champions League etter gruppespillet, som første regjerende mester noensinne.

Under en måned etter ansettelsen får Rafael Benitez sjansen til å lede Chelsea til en ny tittel.

(Artikkelen fortsetter)

Get Adobe Flash player

Som vinner av Europas største klubbturnering går Chelsea nemlig rett inn i semifinalen i VM for klubblag, som spilles i Japan. Chelsea er klar favoritt mot mexikanske Monterrey, som vant tilsvarende turnering i CONCACAF og slo ut Ulsan Hyundai med sifrene 3-1 for å komme seg til semifinalen i Japan.

I finalen venter Corinthians på vinneren av torsdagens semifinale.

Se høydepunktene fra Corinthians seier mot Al Ahly her:

(Artikkelen fortsetter)

Get Adobe Flash player

Lampard tilbake?
Chelsea er uten John Terry, Daniel Sturridge og Oriol Romeu, noe som kan bety at Frank Lampard spiller fra start for første gang på et par måneder. John Obi Mikel er også tilgjengelig, ettersom hans karantene i England ikke gjelder denne turneringen.

Monterrey-laget mangler de store profilene, men har navn som Humberto Suazo (31) og Cesar Delgado (31) i stallen. Delgado scoret to av målene mot Ulsan Hyundai, mens Suazo satt på benken der. Ellers er vingen Neri Cardozo et uromoment med sin fart på kanten, mens unge forsvarsspillere som Hiram Mier (23) og Dárvin Chávez (23) er i ferd med å etablere seg på landslaget til Mexico.

Finalen i VM for klubblag spilles 16. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere