RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan Bernard skifte klubb

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Atletico Mineiro sikret seg tittelen i Sør-Amerika.

Brasilianske Atletico Mineiro gikk til topps i Libertadores Cup i fotball onsdag for aller første gang. Olimpia fra Paraguay ble slått på straffer.

De to lagene vant 2-0 i hver sin hjemmekamp. Dermed måtte finalen avgjøres på straffer, og der gikk Atletico Mineiro seirende av banen etter 4-3 i straffesparkkonkurransen.

Den sentrale forsvarsspilleren Leonardo Silva ble en viktig mann for vinnerlaget.

Avgjorde straffedrama
Han scoret i ordinær tid, men satte også det fjerde straffesparket til Mineiro sikkert i mål. Deretter skjøt Matias Giminez Olimpias femte straffe i stolpen. Det startet en ellevill feiring blant cirka 60.000 Mineiro-tilhengere på tribunene.

I returoppgjøret onsdag sto det 0-0 til pause. Det så altså lenge lovende ut for Olimpia som hadde en 2-0 ledelse å ri på fra den første kampen.

Men Jo ga Mineiro ledelsen allerede ett minutt ut i annen omgang. Deretter økte Silva til 2-0 tre minutter før slutt, og de to lagene var like langt.

Olimpias Julio Manzur måtte gå av banen etter å ha fått rødt kort fem minutter før slutten. Det gjorde at laget fra Paraguay måtte klare seg med ti mann gjennom begge ekstraomgangene.

Bytter trolig klubb
For den offensive midtbanespilleren Bernard, var finalen trolig hans siste for Atletico Mineiro, og spilleren selv sa i dagene før finalen at han ikke ville tenke på framtiden før etter at returoppgjøret var spilt.

Brasilianeren har blitt koblet til flere klubber denne sommeren, og særlig Arsenal har blitt hyppig lenket de siste dagene og ukene, men også klubber som Liverpool, Tottenham, Sjakthar Donetsk og Porto.

Samtidig ble Ronaldinho den syvende spilleren i historien som har vunnet både Copa Libertadores og Champions League.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere