RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan de få marerittkamp

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Brasil gjorde jobben, men risikerer nå å møte den verste motstanderen av alle.

PORTUGAL-BRASIL 0-0 (SLUTT)
Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.
NORD-KOREA-ELFENBENSKYSTEN 0-3 (SLUTT)
Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.

Elfenbenskysten hadde én sjanse til å avansere.

Brasil måtte slå Portugal. Så måtte de selv score sju-åtte mål mot Nord-Korea - avhengig av hvor mye brassene slo Portugal.

Ivorianerne startet også bra. De ledet 2-0 etter en halv omgang, de angrep i bølger, men de vant bare 3-0. Det var for lite. Uten at det hadde noe å si. Brasil og Portugal spilte nemlig uavgjort, og dermed kunne ivorianerne vunnet 30-0 uten at det hadde hatt noen betydning.

Slik spilles 8. delsfinalene i VM!

Spania neste?
Uavgjort i storkampen betyr også at Brasil vant gruppa, mens Portugal avanserer som toer. Senere fredag blir det så klart hvem de møter i 8. delsfinalen. Spania, Chile og Sveits kjemper nemlig om avansement fra gruppe H, og vinneren av gruppa møter Portugal, mens toeren må ut mot brassene i 8. delsfinalen.

I verste fall, for gruppevinner Brasil, må de dermed ut mot regjerende europamester Spania - som sammen med Brasil og Argentina av mange regnes som VMs største favoritter.

Spanjolene tapte nemlig åpningskampen mot Sveits, er avhengig av å slå Chile for å vinne gruppa, men selv det kan ikke være nok. Vinner Spania mot Chile, samtidig som Sveits scorer to mål mer i sin mulige seier mot Honduras, så blir nemlig Spania nummer to i sin gruppe.

Få store sjanser
Nilmar, som startet i stedet for en vraket Robinho, hadde den største sjansen i 1. omgang, men avslutningen gikk via keeper, i innsiden av stolpen og ut, men omgangen huskes like godt for den kortglade dommeren.

Han delte ut sju gule kort i det som egentlig ikke var en så altfor stygg kamp. Samtidig unnlot han å gi Brasils midtstopper, Juan, rødt da han handset som bakerste mann og med Cristiano Ronaldo på full fart gjennom.

Etter pausen hadde Raul Meireles en stor sjanse for Portugal, men Julio Cesar reddet. På overtid kunne så innbytter Ramires avgjort det hele, men hans skudd ble mesterlig reddet av Eduardo.

Dermed endte det målløst.

Venter i spenning
Så spørs det hvem av lagene som har mest «flaks» senere fredag. For selv om Chile har vært gode så langt, så vil vel verken Brasil eller Portugal møte Spania allerede i 8.-delsfinalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere