*Nettavisen* Sport.

Nå kan du adoptere Anfield-katten

Foto: Andrew Powell (Liverpool FC via Getty Images)

«Shankly» trenger et nytt hjem.

Anfield-katten ble raskt Englands mest kjente katt etter at han i beste streaker-stil, stormet banen under Premier League-kampen mellom Liverpool og Tottenham for et par uker siden.

Etter å ha stanset kampen, løpt over hele gressmatta på Enfield ble katten til slutt tatt hånd om av sikkerhetsfolkene til Liverpool FC. Og de gjorde selvsagt det eneste rette, overleverte ham til nærmeste velferdssenter for dyr.

Og der koser «Shankly», som han nå er døpt etter Liverpool-legenden Bill Shankly, seg i påvente av nye eiere.

Liverpools egen TV-kanal har besøkt katten, for å se hvordan det går med ham.

Du kan se innslaget her.

- Da han kom hit var han i dårlig forfatning, men nå har vi tatt vare på ham. Snart krever han vel kongelig oppvartning ettersom han har fått så mye oppmerksomhet, sier Kathryn Gibbs på senteret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Skjermdump TV 2

Engelske aviser skrev spalte opp og spalte ned om katten etter kampen, og katten fikk også raskt en egen twitter-profil der noen kommer med vittigheter i hans navn. Profilen har i øyeblikket over 61.000 followers.

- En assist av Downing og en scoring av Carroll? Det neste blir vel at Torres scorer, var kattens kommentar til Liverpools 6-1-seier i FA-cupen i helgen.

Om noen få uker skal «Snakly» adopteres bort, og velferdssenteret forventer enorm pågang fra katteleskende Liverpool-fans når den tid kommer.

- Men nå vil vi at han skal få en rolig og deilig tid, Gibbs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.