RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du endelig smile, Dalglish

Foto: Lefteris Pitkarakis / AP
Sist oppdatert:
Raul Meireles drømmetreff sikret Liverpools første seier etter at Kenny Dalglish kom tilbake.

WOLVES - LIVERPOOL 0-3: Det krevdes fire forsøk, men så var Liverpool inne på vinnersporet under Kenny Dalglish, den legendariske skotten som ledet klubben til så mange triumfer som spiller og manager på 1970- og 80-tallet.

Etter tap for Manchester United i FA-cupen, tap for Blackpool og uavgjort mot Everton i ligaen, ble det lørdag en fortjent seier mot bunnlaget Wolverhampton Wanderers.

Smart trekk
Dalglish valgte å skyve portugiseren Raul Meireles fram som et bindeledd mellom Fernando Torres og midtbanen, et trekk som skulle vise seg å være smart. Portugiseren var kampens store spiller.

21 minutter ut i kampen på Molineux fikk Torres kampens første sjanse, men spanjolens avslutning ble for enkel å stoppe for Wayne Hennessey.

Rundt ti minutter senere traff Raul Meireles godt med et volleyskudd fra drøyt 20 meter, men ballen gikk på det Liverpool-fansen vil beskrive som feil side av stolpen.

Poulsen glimtet til
Liverpool tok ledelsen etter 36 minutters spill. Fernando Torres spilte ballen tilbake til Christian Poulsen, som på direkten slo den fram til Raul Meireles. En deilig opptur for dansen, som lenge har måttet tåle knallhard kritikk for innsatsen i Liverpool-trøya.

Raul Meireles, som kan takke høyreback Ronald Zubar for at han ikke var i offside, slo ballen inn til Fernando Torres, som plutselig hadde åpent mål og enkelt scoret sitt åttende ligamål for sesongen.

Torres hadde aldri tidligere scoret mot Wolverhampton, men har nå scoret mot 18 av de 19 andre lagene i Premier League.

- Dette var den beste kampen han har hatt siden jeg kom inn. Det var ikke bare målene, men arbeidsinnsatsen han la ned. Han hjalp oss stort ved å stresse keeperen under utspillene hans. Han sparker ballen over hele banen og det er et viktig våpen, så vi ba Fernando om å nøytralisere dette og det gjorde han, sa Dalglish etter kampen.

Drømmetreff
Tidlig i andre omgang sendte Raul Meireles inn sitt bidrag til kåringen av årets mål. 27-åringen fyrte av på hel volley fra 22 meter. Ballen gikk i en stor bue og gikk inn i det høyre hjørnet til Wolves-keeperen.

Det var både praktfullt og kontrollert.

Etter 2-0-scoringen tok Wolves mer tak i kampen, godt hjulpet av mange feil fra Christian Poulsen. Dansken ble etter hvert byttet ut med Jonjo Shelvey.

Martin Skrtel var også hjelpsom overfor hjemmelaget da han forærte ballen til Steven Fletcher inne i Liverpool-feltet. Men Pepe Reina ryddet opp for Liverpool, til slovakens store lettelse.

Helt på tampen kontret Liverpool inn sitt tredje mål for dagen. Fernando Torres fikk også denne gang en enkel oppgave med å score. Dirk Kuyt gjorde forarbeidet med et klokt løp - selv om han i likhet med Meireles også fikk god hjelp av en svimmel Wolves-forsvarer.

- Jeg mener at vi slapp dem for billig til ved å prøve å sette dem offside på det første målet. Så ble vi truffet av et vidunderskudd som ingen hadde klart å stoppe - selv ikke om man hadde hatt to keepere i mål. Det tredje var sånt som skjer fordi kampen var over, oppsummerte Wolves' manager Mick McCarthy ifølge Sporting Life.

Viktig seier
Seieren var ekstremt viktig for Liverpool, som bare hadde fire poeng mer enn 19.-plasserte Wolverhampton før lørdagens duell. Nå har Liverpool 29 poeng og en langt mer behagelig avstand til nedrykksstreken.

Og i neste kamp er kaptein Steven Gerrard tilbake. Han sonet lørdag den tredje og siste kampen av sin karantene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere