Nå kan du smile, Mancini!

Foto: DARREN STAPLES (REUTERS)

Men bare for en stakket stund.

26.12.09 20:53

MAN CITY - STOKE 2-0:

Da Mark Hughes fikk sparken som manager i Manchester City, og ble erstattet av italienske Roberto Mancini, var det mange som rynket på nesen. Til og med en rekke av klubbens egne spillere reagerte sterkt på at waliseren ikke hadde fått lengre tid på seg til å forme sitt dyrekjøpte mannskap til et topplag.

Mancini gjorde det bra i Inter (3 seriemesterskap), men utover dette hadde han ikke de helt store merittene å vise til som manager da han ble ansatt av de lyseblå. Derfor var det også naturlig at både medier og eksperter satte spørsmålstegn ved hvorvidt den tidligere italienske landslagsspilleren kunne tilfredsstille City-eierne og føre laget oppover på tabellen.

- Ingen varm velkomst
En av de som reagerte kraftigst på ansettelsen av Mancini, var en av Citys kanskje aller beste spillere så langt denne sesongen, golfentusiasten Craig Bellamy.

Sammen med blant andre Kolo Toure og Shay Given, skal spissen ha truet med å forlate klubben som en følge av det omstridte managerbyttet hos de lyseblå.

City-manageren kunne også bekrefte at han ikke at fått noen varm mottakelse.

- Laget har ikke akkurat ønsket meg velkommen. Spillerne var veldig knyttet til Mark Hughes. Men det er sånn det skal være, sa Mancini ifølge The Daily Mail.

Takket for tilliten
Men mens noen så sitt snitt til å klage, så er det nok andre i City som ser på dette som en ny sjanse til å bevise sin verdi for laget. Da Mancini endelig debuterte som City-manager lørdag, var i hvert fall Martin Petrov en av dem som fikk vise seg fram.

Han hadde bare startet tre ligakamper tidligere i sesongen, men hjemme mot Stoke brukte han bare en halvtime på å trolig gjøre noe med akkurat det utover vinteren.

City rullet opp et flott angrep, og et mislykket skudd fra Robinho havnet perfekt ute hos Petrov. 30-åringen kunne uten problemer rulle hjemmelaget i ledelsen fra kort hold.

På overtid i første omgang var det duket for ny City-scoring. Gareth Barry headet ned til Carlos Tévez, og argentineren viste fin bevegelighet, før han tuppet ballen i mål bak Thomas Sørensen i Stoke-buret. Dette var Tevez' sjuende ligamål for sesongen.

Dermed kunne Mancini smile bredt allerede etter sine første 45 minutter i sjefsstolen.

Se lørdagens Premier League-resultater i faktaboksen til høyre!

Endelig null baklengs
Etter pausen kontrollerte hjemmelaget det meste som skjedde ute på banen, selv om gjestene fra Stoke skapte en og annen farlighet foran nesa på Shay Given i buret.

Flere mål ble det imidlertid aldri, og dermed kunne Mancini og hans nye disipler juble for en oppskriftsmessig, men likevel både viktig og oppløftende seier på hjemmebane.

Dette var også første gang City holdt nullen på hjemmebane siden august.

- Skal vi være snille, så ser vi allerede nå at City har litt mer kynisme og balanse i spillet sitt, sa Canal +-ekspert Lars Tjernås om italienerens første kamp for City.

Og selv om det er altfor tidlig å felle noen dom over hvordan italieneren kommer til lykkes i England, er det liten tvil om at det i hvert fall ble en drømmedebut lørdag.

Noe særlig lang tid til å suge på karamellen får Mancini imidlertid ikke. Allerede mandag venter en bortekamp mot Wolves og uberegnelige Mick McCarthy.

Les fult kampreferat og se tabellen her!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.