RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje/Scanpix

Nå kan han selv bli frelseren

Sist oppdatert:
Dramatisk i bunnstriden.

Fredrikstad og Sogndal møttes til en svært viktig kamp i bunnen av Tippeligaen søndag kveld.

Begge de to lagene kjemper om å overleve i den øverste divisjonen, og spesielt hjemmelaget trengte tre poeng sårt. Før runden lå Fredrikstad på nedrykksplass, men med seier mot gutta fra saftbygda, som lå to poeng foran, ville laget klatre vekk fra den utsatte plassen.

Det åpnet imidlertid på verst tenkelig vis. Allerede etter ni minutter sendte Ulrik Flo gjestene i føringen. I det 25. minutt utlignet vertene etter et selvmål av Azar Karadas.

Pusic ble helten
I andre omgang kom leiesoldat Martin Pusic i fokus. Østerrikeren, som tidligere i år skapte debatt med sin «I love Jesus»-tskjorte i Vålerenga, er nå i ferd med å bli en real frelser.

Den offensive spilleren scoret i FFKs seier over Lillestrøm i forrige serierunde, og etter 66 minutter mot Sogndal var han igjen på ferde og sørget for 2-1-ledelse til vertene.

Dette holdt til å gi FFK tre viktige poeng, og et halmstrå i kampen mot nedrykk. Vertene er nå oppe på trygg plass, mens Sogndal er på nedrykksplass.

- Martin har en vinnerskalle deluxe. Det er godt å ha noen spillere som ikke har vært med på motgangen her tidligere i sesongen, sier FFK-trener Trond Amundsen til TV 2.

- Han er også en god fotballspiller som får med seg de andre. Han sprer god stemning i laget, sier treneren.

Jarstein tilbake i aksjon
På Hønefoss gjorde landslagskeeper Rune Jarstein sin første opptreden siden bråket i etterkant av Slovakia-kampen.

Burvokteren hadde blitt gitt kapteinsbindet, og kom seg godt igjennom oppgjøret på AKA Arena, selv om det igjen ble baklengsmål.

Vertene tok ledelsen ved Mats André Kalstad i det 29. minutt, men på overtid i første omgang sørget gode gamle Erik Nevland for balanse i regnskapet.

I andre omgang fikk Viking straffe og den omsatte Makthar Thioune i mål. Det skulle likevel ikke bli tre poeng for gjestene, for i det 88. minutt sørget Kevin Beugre for poengdeling.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Målrikt for Brann
Brann fikk en dårlig åpning på årets sesong, men har etter hvert funnet seg mer til rette og bergenslaget har en fjerdeplass innen god rekkevidde.

Søndag ventet et vanskelig oppgjør borte mot Sandnes Ulf, men allerede etter fem minutter sørget Bentley for at gjestene kunne juble.

Vertene kjempet seg imidlertid tilbake og to mål av Christian Grytkjær snudde kampen. Etter 63 minutter var lagene igjen like langt takket være Kim Ojo, og en keepertabbe.

Sandens Ulf kjemper om å overleve i Tippeligaen og ville ikke gi seg uten kamp. Like etter Branns utligning sørget Fredrik Torsteinsbø for ny føring til vertene.

Gjestene fra Bergen ga seg imidlertid ikke og da Kim Ojo satte inn sitt andre mål for dagen åtte minutter før slutt, sørget han for poengdeling, selv om det nok skulle vært blåst for offside.

Stabæk tok poeng
Stabæk har sanket svært lite poeng i Tippeligaen denne sesongen og sto med kun ti før møtet med Odd Grenland borte søndag kveld.

Oppgjøret på Skagerak Arena skulle imidlertid bli en fin opptur for bæringene. Allerede i det 3. minutt sørget Bjarni Olafur Eiriksson for 0-1 i Skien.

Like før pause doblet Fredrik Brustad ledelsen mot et Odd-lag som for anledningen virket noe tamme. Dag Eilev Fagermos gutter skapte overraskende lite.

I andre omgang klarte Odd Grenland kun å svar en gang, ved Herolind Shala, noe som betydde at Stabæk kunne juble for tre viktige poeng.

Kampene søndag:

Fredrikstad - Sogndal 2-1 SLUTT
Fredrikstad stadion
0-1: Ulrik Flo (9')
1-1: Azar Karadas (s.m. 25')
2-1: Martin Pusic (66')
LES MER: - 95 prosent sikkert at vi ikke rykker ned

Hønefoss - Viking 2-2 SLUTT
AKA Arena
1-0: Mats André Kaland (29')
1-1: Erik Nevland (45+1')
1-2: Makthar Thioune (82')
2-2: Kevin Beugre (88')
LES MER: - Viser at han er mann og ikke mus

Sandnes Ulf - Brann 3-3 SLUTT
Sandens stadion
0-1: Bentley (5')
1-1: Christian Gytkjær (37')
2-1: Christian Gytkjær (56')
2-2: Kim Ojo 63')
3-2: Fredrik Torsteinsbø (65')
3-3: Kim Ojo (82')
LES MER: - Vi er pinglete på midtbanen

Odd Grenland - Stabæk 1-2 SLUTT
Skagerak Arena
0-1: Bjarni Olafur Eiriksson (3')
0-2: Fredrik Brustad (41')
1-2: Herolind Shala (80')
LES MER: «Fortapte» Stabæk sjokkerte

Rosenborg - Vålerenga 3-0 SLUT
Lerkendal stadion
1-0: Rade Prica (32')
2-0: Rade Prica (41')
3-0: Ole Kristian Sælnes (90+2')
Utvist: Pape Diamanka (44')
LES MER: Her skrekktakler Prica ballen i mål

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere