RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan «Mini-feiringen» bli forbudt

SIGNATUR: Mini Jakobsen feiret sine mål med salto.
SIGNATUR: Mini Jakobsen feiret sine mål med salto. Foto: JØrn H. Moen
FIFA tar grep etter dødsfall.

Indiske Peter Biaksangzuala (23) døde på fotballbanen etter et mislykket saltoforsøk. Dødsfallet kan bety at akrobatiske målfeiringer blir forbudt på fotballbanen.

Det var under en lokalkamp i Mizoram at Biaksangzualas målfeiring endte på tragisk vis. Ifølge øyenvitner skal spilleren ha timet feil, og dermed landet på nakken. Etter uhellet ble han fraktet til sykehus, hvor han døde dagen etter.

Dødsfallet har fått FIFAs medisinske komité til å vurdere et forbud mot slike målfeiringer.

– Vi vil selvsagt at spillere skal feire mål, det er en sentral del av fotballen. Men denne typer feiringer, hvor spillere tar salto eller slår hjul baklengs, det må vi få stoppet. Spillerne setter livene sine i fare, noe vi så tragisk har fått se nå, sier komitéleder Michel D'Hooghe til The Independent.

Ifølge ham vil det nå bli sendt ut et direktiv hvor spillerne verden over blir bedt om å unngå slike målfeiringer. Deretter skal komiteen sette seg ned for å utforme en regel som permanent forbyr slike målfeiringer.

– FIFA ønsker å advare alle spillere mot slike feiringer, men jeg tror ikke det er nok til å sette en stopper for det. Det kan vi bare få til ved en regelendring. Men det vil ta litt tid å få en regel på plass. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere