RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan Pennant bli landslagsmann

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Men ikke for England.

Jermaine Pennant ble spådd en lysende karriere på fotballbanen da han spilte for Arsenal, og den innleggssterke vingen har delvis levd opp til forventningene.

I Birmingham gjorde han sin saker såpass bra at Liverpool kom på banen, men i den røde drakten fikk ikke 28-åringen det helt store gjennombruddet.

Denne sesongen er han tilbake i Stoke, etter et opphold i spanske Real Zaragoza, og hos Britannia-klubben er Pennant en del av førstelagsplanene.

- Fantastisk med VM
Nå kan det også bli landslagsspill på 28-åringen, som kun står notert med U21-kamper for England. Det er imidlertid ikke moderlandet som ønsker vingens tjenester.

I stedet er det Irland, bestefarens hjemland, som snuser på mulighetene for å få med Pennant i grønt.

- Bestefaren min er irsk, og det er en mulighet for at jeg kan spille for dem. Jeg blir jo ikke akkurat yngre, og ønsker å spille landslagsfotball i karrieren, sier Pennant til ITV.

- Og det er vel ingen som tviler på at Irland kan nå et VM-sluttspill. Om jeg kunne få ta del i det, ville det vært fantastisk. Selvfølgelig skulle jeg ønsket å få sjansen for England, men det har ikke skjedd, og jeg tviler på at det vil skje, sier Stoke-spilleren.

Det har enn så lenge ikke vært kontakt mellom de irske fotballforbundet og Pennants rådgivere, men ifølge ITV skal det være interesse fra forbundet på den grønne øya.

Mange kantspillere
Landslagstrener Giovanni Trapattoni har jobbet hardt for å få et bredere utvalg av spillere under sin tid med Irland, og mange nye spillere har fått sjansen under italienerens ledelse.

Pennants lagkamerater i Stoke, Jonny Walters, Glenn Whelan og Marc Wilson, er noen av dem som trekker på seg den grønne trøyen for tiden.

I kantposisjon har imidlertid Trapattoni mange valg fra før.

Damien Duff, Aiden McGeady, Liam Lawrence, Stephen Hunt, Keith Fahey og Andy Keogh kan alle bekle en kantrolle. Samtidig er også Evertons unge Seamus Coleman en spiller på vei opp, og som nærmer seg det store gjennombruddet. 22-åringen fikk sin landslagsdebut mot Wales så sent som i februar 2011.

Dermed gjenstår det å se om Pennant blir landslagsmann i nærmeste framtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere