RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå koker det fullstendig i Italia

KONTROVERSIELT: Juventus tre mål mot Roma kan alle diskuteres. Til venstre treffer Andrea Pirlo hånda til Maicon rett ved sekstenmeterstreken. Til høyre takles Paul Pogba av Miralem Pjanic rett ved sekstenmeterstreken. I midten setter Leonardo Bonucci inn 3-2, med Arturo Vidal i offsideposisjon.
KONTROVERSIELT: Juventus tre mål mot Roma kan alle diskuteres. Til venstre treffer Andrea Pirlo hånda til Maicon rett ved sekstenmeterstreken. Til høyre takles Paul Pogba av Miralem Pjanic rett ved sekstenmeterstreken. I midten setter Leonardo Bonucci inn 3-2, med Arturo Vidal i offsideposisjon.
Sist oppdatert:
Roma raser etter gigantoppgjøret mot Juventus. Se og døm selv.

JUVENTUS - ROMA 3-2:

Søndag kveld leverte Juventus og Roma fotballunderholdning fra aller øverste hylle da topplagene i italiensk Serie A barket sammen på Juventus Stadium.

Kampen endte med 3-2-seier til vertene etter at midtstopper Leonardo Bonucci banket inn seiersmålet på hel volley fem minutter før slutt.

STJERNEDUELL: Francesco Totti og Andrea Pirlo i duell.

Juventus tre scoringer, og spesielt de to første, blir nå heftig diskutert i støvellandet. Begge kom etter straffespark fra Carlos Tevez, og begge forseelsene skjedde centimetere fra sekstenmeterstreken.

Den første omdiskuterte situasjonen skjedd etter 26 minutter. Andrea Pirlo tok frispark, og Roma stilte opp mur ganske nøyaktig på seksten meter. Maicon var oppe med albuen og ble truffet av ballen. Dommer Gianluca Rocchi pekte på straffemerket - en avgjørelse som fikk Roma-trener Rudi Garcia til å rase.

Franskmannen sto på sidelinjen og gjorde en fiolinspillende håndbevegelse - muligens for å antyde at dommer Rocchi spilte etter melodien til hjemmefansen. Det hele endte med at Garcia ble sendt på tribunen, mens Tevez satte ballen i mål.

- Det er ikke viktig. Jeg foretrekker å snakke om kampen, sa treneren da han ble spurt om håndbevegelsen.

- Vi tapte på grunn av våre egne feil. Det er bare litt synd at straffefeltet i Torino er 17 meter, sa Garcia blant annet til Sky Italia.

Etter at Francesco Totti og Juan Manuel Iturbe snudde kampen for Roma, fikk Juventus tildelt et nytt straffespark. Denne gangen etter at Paul Pogba ble lagt i bakken av Miralem Pjanic rett ved sekstenmeterstreken. Ved dette tilfellet syntes det tydelig at kontakten skjedde rett på utsiden.

Carlos Tevez gjorde uansett som han gjorde den første gangen, og banket ballen i mål. Leonardo Bonucci ble senere i kampen matchvinner for Juventus.

Da midtstopperen banket inn 3-2, sto Arturo Vidal i offside-posisjon foran Romas keeper, Lukasz Skorupski, men flagget ble nede.

UTVIST: Kostas Manolas mistet hodet og ble utvist mot Juventus.


Roma-kaptein Francesco Totti klarte ikke å skjule sin skuffelse etter kampslutt.

- I mange år har de samme hendelsene skjedd. Jeg vet ikke om vi ble slått av dommerne, men vi ble definitivt ikke slått av Juventus, sa Totti til Sky Italia.

- Jeg er ikke den eneste som sier dette. Dette er noe alle i Italia bør diskutere. Når det gjelder Juventus, dømmes det alltid straffe når det er tvil, uttalte Totti som sa han måtte avslutte intervjuet der, for ikke å bli suspendert.

Juventus-trener Maximilliano Allegri sa følgende om dommerens innsats:

- Jeg har vært i Serie A i sju år, og jeg har sjelden blitt sint på dommeren i min karriere. Å redusere alt ned til Rocchis avgjørelser forklarer ikke hva som skjedde over 90 minutter.

Mot slutten av kampen ble Roma-stopper Kostas Manolas og Juventus-spiss Alvaro Morata utvist. Sistnevnte kom inn med en susende takling, og Manolas mistet hodet, gikk opp i ansiktet på Juventus-spilleren og skallet mot ham.

Fotballgale Italia har mer enn nok å diskutere denne mandagen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere