Nå ligger Solskjær på nedrykksplass

Foto: Nick Potts / PA / NTB scanpix

Det ble tap for nordmannen i Premier League-debuten.

11.01.14 18:30

CARDIFF - WEST HAM 0-2:

Lørdag ledet Ole Gunnar Solskjær sitt Cardiff for første gang i Premier League. Nordmannen overtok som manager i klubben tidlig i 2014.

På motsatt banehalvdel ventet West Ham. I likhet med Cardiff har også londonlaget hatt en tøff sesong i Premier League så langt og dermed var det viktige poeng å kjempe om.

Det ble også et dramatisk oppgjør med både stygge skader, omdiskuterte situasjoner og et rødt kort. Det gikk til West Hams James Tomkins et stykke ut i andre omgang.

Så mye å glede seg over for den norske manageren ble det imidlertid ikke. Mål av Carlton Cole og Mark Noble første nemlig til et surt 2-0-tap for vertene.

Resultatet betyr at Cardiff nå er nede på nedrykksplass i Premier League, med sine 18 poeng. West Ham tok steget opp over streken.

Dette er for øvrig første gang denne sesongen at laget fra Wales ligger på nedrykksplass. West hamer nå foran Solskjærs menn med bedre målforskjell.

Nettavisen var på plass i Wales og fulgte kampen

Stygg skade
Det ble en rotete første omgang i Cardiff, der begge lag skapte store sjanser, men det var likevel en annen situasjon som skapte mest oppsikt.

West Hams Guy Demel pådro seg en stygg smell i en duell og ble liggende nede lenge. Til slutt ble han fraktet av banen på båre, med oksygentilførsel og nakkekrage.

Dommer Lee Mason lag til mange minutter på grunn av denne situasjonen og et par andre og den første omgangen i Wales fikk hele ti tilleggsminutter.

Ute på banen var som nevnt begge lag lystne på mål og det var gjestene fra London som åpnet best.

Allerede etter fire minutter slo et innlegg i stolpen bak Cardiff-keeper David Marshall. Burvokteren var imidlertid våken og fikk avverget før noen kunne sette returen i mål.

Like etter kom også Ole Gunnar Solskjærs menn til et par gode sjanser, men ballen ville heller ikke i mål for de røde.

Cardiffs største sjanse før pause kom først i det 32. minutt og den var virkelig stor. Så stor at nok de fleste på Cardiff City Stadium trodde hjemmelaget hadde scoret.

Foto: Nick Potts / PA / NTB scanpix

West Ham-mål
Bo-Kyung Kim fyrte løs fra rundt 30 meters hold og ballen gikk via en motstander, i tverrliggeren og ned på streken. Hawk Eye-systemet viste imidlertid at ballen ikke var inne.

Frazier Campbell var på returen og presset West Ham-keeper Adrian, men dommer Mason blåste for angrep på keeper. Dermed sto det fortsatt målløst.

Det resultatet skulle likevel bare stå seg i ti minutter til. I det 42. minutt dukket nemlig Carlton Cole opp og sendte gjestene i føringen foran øynene på Ole Gunnar Solskjær.

Matt Jarvis så at Cole kom på et godt løp og spilte ballen mot spissen. Cole kom bak ryggen på Steven Caulker banket ballen kontant i mål på en touch.

Det ble altså spilt ytterligere 13 minutter av første omgang på grunn av skaden til Demel, men ingen av lagene klarte å påvirke resultatet ytterligere i løpet av denne tiden.

Foto: Nick Potts / PA / NTB scanpix

Eikrem byttet inn
Pauseresultatet betød at Cardiff måtte opp og fram i andre omgang. Solskjær valgte å ta av Peter Odemwingie og sette inn Craig Bellamy i pausen.

Og hjemmelaget hevet seg og noen hakk etter hvilen og det ble etter hvert en herlig nerve i kampen.

Blant annet var det flere situasjoner i løpet av kampen der vertene ropte på straffe. En av disse kom etter 52 minutter, da Craig Noone mente ballen gikk i armen på George McCartney inne i feltet. Dommer Lee Mason ristet imidlertid på hodet også her, som han også gjorde ved to straffesituasjoner tidligere i kampen.

I det 59. minutt fikk Solskjærs menn en kjempesjanse. Innbytter Bellamy la inn og Frazier Campbell kom på ballen. Avslutningen var god, men Adrian i buret reddet mesterlig.

Like etter kom Peter Wittingham også til en god sjanse for Cardiff, men skuddet hans gikk via en motspiller, mistet mye fart og ble plukket lett av West Hams for anledningen gode keeper.

Etter 65 minutter kom Solskjær andre bytte for dagen. Ut gikk Gary Medel og inn kom Magnus Wolff Eikrem. Nordmannen ble klar for Cardiff tidligere denne uken.

Foto: Rebecca Naden / Reuters / NTB scanpix

Cardiff presset stadig mer på for en utligning utover i omgangen og i det 72. minutt skulle West Ham gjøre jobben enda vanskeligere for seg selv. Da ble James Tomkins utvist.

Forsvarsspilleren fikk sitt andre gule kort i en duell med Frazier Campell og måtte tusle av banen. En gavepakke for vertene.

Med en amnn mindre på banen la imidlertid gjestene seg lavere i banen og kjempet med nebb og klør for å beholde den ledelsen de hadde.

Cardiff hadde et overtak, men slet med å bryte ned et kompakt londonlag. I det 86. minutt fikk Magnus Woff Eikrem en sjanse, og klemte til, men keeper hadde god kontroll.

Eikrem var også sentral da Andreas Cornelius kom til en god sjanse inne i boksen, men headingen fra dansken holdt ikke mål.

Det ville seg rett og slett ikke for Caridff og i stedet var det West Ham som skulle avgjøre på tampen. Mark Noble fikk æren av å sette spikeren i Solskjærs kiste.

P.S. West Hams Andy Carroll, som har vært ute med sakde i lengre tid, gjorde comeback på banen i lørdagens kamp. Spissen fikk notert assist på det andre målet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.