RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Nå lukter det medalje, Vålerenga!

Sist oppdatert:
Osloklubben knuste Brann i Bergen.

Vålerenga ble tippet som en av favorittene til gull før årets sesong, men mange skader og en del motgang har ført til en ujevn sesong for osloklubben.

Men takket være en svært tett tippeligatabell og god form nå i høst, har Martin Andresens menn nå likevel alle muligheter til å få med seg medalje i 2011.

Søndag kveld ble topprival Brann slått i Bergen. De røde har hatt en sesong over all forventning og har blant annet tatt seg til cupfinale på Ullevaal stadion.

Ogude i storform
Hjemme mot osloklubben skulle det likevel bli tungt. Vegar Pall Gunnarsson sendte Vålerenga i føringen etter 21 minutter, mens Morten Berre la på til 2-0 et kvarter senere.

Begge målene kom etter forarbeid fra Fedor Ogude. Nigerianeren har vært litt småskadet i det siste og trente alternativt fredag, men ble svært sentral på Brann stadion.

Vertene reduserte nemlig etter 79 minutter og det var en kort stund spenning i kampen, men like etter var nettopp Ogude på plass og satte spikeren i kista.

På overtid satte Morten Berre inn Vålerengas fjerde mål for kvelden og triumfen var total.

Dette betyr at Vålerenga nå står med 41 poeng etter 25 kamper, to mer enn søndagens motstander. Med kun fem kamper igjen av sesongen er osloklubben for fullt med i medaljekampen.

Sjokkerte FFK
Sogndal har slitt langt ned på tabellen hele denne sesongen, men gutta fra saftbygda har likevel fått en liten luke ned til Start og Sarpsborg på nedrykksplassene.

Søndag fikk laget en knallstart borte mot Fredrikstad. Etter 17 minutter ordnet Mats Solheim ledelse og bare to minutter senere doblet Ruben Digernes Holsæter.

I det 30. minutt våknet endelig vertene, da Khalifa Jabbie sørget for redusering og et stykke ut i andre omgang var Tarik Elyounoussi på plass og satte inn 2-2.

Et sterk comeback av Fredrikstad, som mistet James Keene helt på tampen av første omgang. Den engelske spissen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen.

Flere mål ble det aldri i plankebyen og dermed måtte de to lagene ta til takke med ett poeng hver.

Sarpsborg fortapt
Sarpsborg rykket opp til Tippeligaen for første gang i forkant av årets sesong, men oppholdet blant de ypperste lagene i Norge ser ut til å bli kortvarig.

Søndag ble det nok et tap for sarpingene, borte mot Stabæk, og dermed skal det et aldri så lite mirakel til for at Østfold-klubben skal redde plassen i eliteserien.

Vegar Eggen Hedenstad sendte Stabæk i føringen etter 29 minutter, mens islandske Palmi Rafn Palmason la på til 2-0 rett etter pause.

Tapet for bæringene betyr at Sarpsborg fortsatt står med 17 poeng fra 25 kamper. Opp til Sogndal på 14.-plass er det nå 11 poeng å hente inn, med fem kamper igjen.

Børven sikret seier
I Skien møttes Odd Grenland og Strømsgodset til dyst og det var hjemmelaget som skulle stikke av med alle tre poengene. Torgeir Børven ble matchvinner.

Unggutten scoret kampens eneste mål etter 67 minutter og sørget med det for at Odd Grenland nå står med 38 poeng etter 25 kamper.

Med en god avslutning på sesongen har dermed også Dag Eilev Fagermos menn en sjanse til å blande seg inn i medaljebataljen.

Kampene søndag
Brann - Vålerenga 1-4
Brann stadion
0-1:
Veigar Páll Gunnarsson (21')
0-2:
Morten Berre (35')
1-2: Zsolt Korcsmar (79')
1-3: Fedor Ogude (82')
1-4: Morten Berre (90+2')
LES MER: Klanen saboterte Torp-hilsning

Fredrikstad - Sogndal 2-2
Fredrikstad stadion
0-1: Mats Solheim (17')
0-2: Ruben Digernes Holsæter (19')
1-2: Khalifa Jabbie (30')
LES MER: FFK-spiller fikk to gule på to minutter

Odd - Strømsgodset 1-0
Skagerak Arena
1-0: Torgeir Børven (67')
LES MER: Odd tangerte rekord

Stabæk - Sarpsborg 08 2-0
Telenor Arena
1-0: Vegar Eggen Hedenstad (29')
2-0: Palmi Rafn Palmason (48')
LES MER: Perlemål brøt Stabæks tapsrekke

Tromsø - Molde 0-2
Alfheim
0-1: Vegard Forren (30')
0-2: Jo Inge Berget (36')
LES MER: Solskjær har gull i sikte

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere