*Nettavisen* Sport.

Nå lukter det nedrykk, Brann

KRISEN VOKSER: Bodø/Glimts kunne juble for seier og tre poeng mot Brann. For bergenserne har ting gått fra vondt til verre. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Brann gikk på sitt fjerde strake tap.

26.10.14 22:17

BODØ/GLIMT - BRANN 2-1:

Et Brann-lag på desperat poengjakt kom til Bodø med mål om seier og tre poeng.

Det sørget Ibba Laajab og Bodø/Glimt for at de ikke fikk.

For selv om Daniel Mojsov reduserte i den andre omgangen klarte ikke Brann å ta igjen vertenes 2-0-ledelse, dermed gikk gjestene fra Bergen på sitt fjerde strake tap.

- Jevnt dårlig
- Det har vært en jevnt dårlig kamp fra begge lag, men Bodø/Glimt har vært minst dårlige, og vinner sånn sett fortjent, oppsummerer TV 2s Egil «Drillo» Olsen.

- Det er helt fantastisk. Dette har vi kjempet for lenge. Det er helt fantastisk. Vi gjør en kjempekamp i dag og vinner fortjent, sier en strålende fornøyd Ibba til TV 2.

En som ikke var like fornøyd var Brann-trener Rikard Norling.

- Vi er selvfølgelig skuffet. Vi skal ta Sogndal som neste mulighet. Det blir veldig mye verdi i den, sier Norlign til TV 2, og fortsetter:

- Så lenge vi er i en posisjon der vi kan klare oss, skal vi jobbe knallhardt for å klare det. Selv om det smerter å høre for mange, så gjør vi en bra kamp i dag. Frem til deres første mål har vi et fint grep om kampen, avslutter han.

Ibba-show
Åpningsminuttene på Aspmyra var preget av to lag som begge hadde mye å spille for.

Brann gikk ut i en defensiv formasjon, men fikk kampens første store sjanse etter 26 minutter da Marcus Pedersen sendte et frispark rett i stolpen til Pavel Londak.

En halvtime ut i kampen var det imidlertid Bodø/Glimt og Ibba som tok over begivenhetenes sentrum.

For Glimts toppscorer fikk ballen på 30 meter og fikk vendt opp. Med et knallhardt skudd via Daniel Mosjov snek ballen seg i en pen bue over Branns sisteskanse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET TO: Bodø/Glimts Ibba Laajab feiret sitt første av totalt to mål mot Brann på Aspmyra søndag kveld. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)


Straffespark
Snaue ti minutter senere ble hjemmelaget tildelt straffespark av dommer Svein Erik Edvartsen, etter at Moustapha Ndiaye sendte ballen opp i armen på Amin Askar.

Ibba satte ballen sikkert i nota, dermed sto det 2-0 til vertene når lagene gikk til pause.

Reduserte
Etter hvilen gjorde Brann flere bytter og en drøy time ut i oppgjøret fikk de også uttelling i målprotokollen.

Bodø/Glimt klarte ikke å klarere etter en corner, og ballen endte til slutt opp hos Daniel Mojsov. Forsvarsspilleren fra Makedonia tuppet til og lærkula trillet forbi Londak.

Flere mål ble det imidlertid ikke, dermed gikk Brann på sitt fjerde strake tap. Bergenserne ligger fremdeles nest sist i Tippeligaen, og veien ned til 1. divisjon blir stadig kortere.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag