RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå lukter det vel mesterskap, Høgmo?

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Uefa har kunngjort opplegget for neste EM-kvalifisering.

Onsdag offentliggjorde Det europeiske fotballforbundet (Uefa) formatet for kvalifiseringen til EM-sluttspillet i Frankrike i 2016.

Kvaliken starter opp i september neste år, og blir Norges neste mulighet til å ta seg til sitt første sluttspill siden 2000.

Siden Nils Johan Semb førte fotballandslaget til sitt hittil siste store mesterskap for drøyt 13 år siden, har Norge gang på gang feilet i kvalifiseringen. Flere ganger med minste mulige margin.

Men når vertsnasjonen Frankrike skal ønske velkommen til et nytt europamesterskap er mulighetene betydelig utvidet for «nesten-nasjoner» som Norge.

I 2016 skal 24 nasjoner delta, åtte flere enn ved tidligere arrangerte EM.

Det franske landslaget har allerede fribillett som representant for arrangørlandet.

Uefa kunngjorde onsdag at vinneren i de ni ulike kvalifiseringspuljene, alle lagene som ender på andreplass og den beste treeren går direkte til sluttspillet.

De øvrige åtte puljetreerne trekkes mot hverandre, og spiller dobbeltoppgjør om de fire siste plassene.

Totalt 53 nasjoner deltar i EM-kvaliken. Disse deles inn i ni grupper med fem eller seks lag. Nesten halvparten av lagene får altså tur til Frankrike sommeren 2016.

Trekningen av kvalifiseringsgruppene blir gjort i Genève 23. februar 2014.

PS. Nytt for denne kvaliken er at kampene fordeles utover seks ukedager fra torsdag til tirsdag. Tidligere er kampdagene stort sett blitt fordelt på to dager i løpet av landslagsoppholdene i sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere