Gå til sidens hovedinnhold

Nå må de stoppe Brasil

Én er heldig. Én blir slått ut. Og én møter Spania.

ELFENBENSKYSTEN-PORTUGAL 0-0:

Cristiano Ronaldo hadde et kjempeskudd i stolpen for Portugal.

Sven-Göran Eriksson ventet til 65. minutt med å bytte inn Didier Drogba.

Og ett minutt på overtid kunne Drogba avgjort det hele for Elfenbenskysten, men stjernespissens avslutning alene med keeper mislyktes.

Og dermed var det aller viktigste nevnt fra tirsdagens storkamp i VM.

Kampen var nemlig jevn, og egentlig blottet for store sjanser.

Må prestere mot Brasil
Det aller, aller viktigste ved poengdelingen, er imidlertid at både Elfenbenskysten og Portugal nå trolig er avhengig av å ta poeng mot Brasil for å avansere i VM. Det må nemlig forventes at alle de tre lagene vinner sine gruppekamper mot Nord-Korea, og da er det de interne kampene mellom de tre som avgjør hvem av de tre som reiser hjem allerede etter gruppespillet.

Tirsdagens kamp viste at trekampen kan bli jevnere enn noen av dem liker.

Her kan du se hvordan kampen var fra minutt til minutt.

Feilfrie
Elfenbenskysten-trener Sven-Göran Eriksson har på imponerende vis klart å organisere de ofte ustrukturerte afrikanerne, og de spilte en nærmest prikkfri defensiv kamp mot Portugal.

- Vi kunne vunnet. Vi er ikke helt fornøyde, men vi fikk ett poeng, sa svensken etterpå.

- Det var en bra taktisk kamp av begge. Ingen ville tape. De hadde en god sjanse ved Ronaldo, men vi hadde også noen sjanser og halvsjanser. I tillegg var vi briljante defensivt, la han til.

- Hvorfor ventet du så lenge med Drogba?

- Vi håpet at vi kunne score et par mål uten ham, men han viste at han er i ok slag da han kom inn.

- Og nå møter dere Brasil i neste kamp...

- Ja. Vi visste at vi var i en vanskelig gruppe. Nå får vi se hva vi kan gjøre mot dem, sier Eriksson.

Og Eriksson har helt rett i at det var bra defensivt tirsdag. Det glapp egentlig ikke en eneste gang. Cristiano Ronaldo var nærmest for Portugal, men hans kanonskudd i stolpen etter 11 minutter var kun et resultat av hans briljanse. Det hadde ingenting med dårlig forsvarsspill å gjøre.

Det eneste spørsmålet ved Erikssons vurderinger tirsdag må være hvorfor han ventet i 65 minutter med å sette innpå Didier Drogba. Chelsea-spissen ble klarert til å spille med beskyttelsegips før avspark, men startet likevel på benken.

Hadde ivorianerne tapt kampen, ville nok svensken fått kjørt seg i etterkant.

Ingen vil møte Spania
Det ble imidlertid ikke tap mot et Portugal-lag som så ut som de ofte gjør. De er et spillende lag, ser litt for ofte etter Ronaldo i det offensive spillet og skaper litt for få sjanser til å se ut som en VM-favoritt. De taper nesten aldri, men det blir litt for mye uavgjort.

Dermed må altså både Ronaldo og Drogba prestere mot Brasil hvis det skal bli mer VM. Drogba er først ut, ettersom Elfenbenskysten møter Brasil i neste kamp. Portugal møter først brassene i siste gruppespillskamp.

Skulle begge tape for brassene, blir det laget som vinner mest mot Nord-Korea som avanserer som nummer to fra gruppa.

Uten at noen er interessert i det. Nummer to fra gruppa møter nemlig vinneren av Spanias gruppe i 8. delsfinalen, og det blir vel ingen andre enn Spania.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Sjekk dagens oddstips: Slik tjener du penger på få VM-mål

Reklame

Halv pris på bestselgere hos Oakley