RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Nå må Tromsø vinne

Sist oppdatert:
Vi tror på Gutan og 12 rette i dagens tippetips.

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: Fredrikstad sikrer plassen
Oddstips 2: Tottenham vinner London-derbyet
Tippetips: Vi jakter 12 rette
Premier League: Skader og karantener
Tippeligaen: Skader og karantener
Sjekk også: Lesernes oddstips

Søndagskupongen er satt sammen av Tippeliga, Adeccoliga, dansk Superliga, Primera Division og Serie A.

Bonuspotten er oppe i 1.400.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Tromsø - Molde
Nøkkelkamp i kappløpet om medaljer, som kunne vært enda mer spennende hvis Tromsø ikke hadde tapt borte mot Odd forrige runde og borte mot Aalesund i hengekampen torsdag. Men det er som kjent på Alfheim at Tromsø er best, her har de 10-2-0 totalt og er ligaens beste hjemmelag. Det er syv poeng opp til Molde på 1. plass, og seier i kveld kan Tromsø gjøre dette spennende igjen.

Kara stod over mot Aalesund grunnet lysketrøbbel, men kan være tilbake mot Molde.

Molde styrer mot gull og mulighet for spill i Champions League, men viste med 0-0 hjemme mot Viking sist at det er fullt mulig å ta poeng fra dem. Mens de to siste hjemmekampene til Molde bare har gitt 2 poeng, har de to siste bortekampene gitt 6, etter seire i Aalesund og Fredrikstad. I dag blir det tøffere.

Børre Steenslid er eneste fravær.

Vi blir sittende å lete etter argumenter for hvorfor Tromsø ikke skal vinne denne hjemmekampen også. Vi finner ikke noe å slå i bordet med, Tromsø er veldig sterke på Alfheim og kan fint ta Molde også. HU skal holde i kamp 1.

2. Brann - Vålerenga
Etter god poengfangst den siste tiden ble det tap 0-1 i Sogndal for de røde fra Bergen. Sogndal hadde siktet seg inn på den kampen lang tid i forveien, det visste Brann, men med et par sentrale fravær hadde de ikke all verden å stille opp med. Nå er det ny storkamp, mot Vålerenga, og bergensernes form må fortsatt kunne sies å være god, selv om den forrige hjemmeseieren, mot Haugesund, sattt langt inne.

Christian Kalvenes (akilles) er nyoperert. Carl-Erik Torp fikk hjertestans i kampen mot Sogndal og er ute på ubestemt tid. Maxi Bajter (stiv lårmuskel) har trent alternativt denne uken og betegnes som usikker.

Vålerenga tok en fin skalp på Lillestrøm med 1-0 der, og en enda finere med 1-0 på Ullevall over godtgående Rosenborg forrige søndag. Vinner man disse to kampene, er fansen stort sett fornøyd. Og det ligger en bonus i luften nå som formen endelig er stødig god, det kan bli medalje hvis VIF fortsetter å vinne. Tradisjonelt kommer VIF i siget først utpå høsten, og vi synes å se det skje igjen. Samtidig virker seirene noe heldige, og det kunne fort blitt bare ett poeng mot RBK.

Yssouf Koné (kne) er fortsatt ikke kampklar, ellers skadefritt.

Brann vant 2-0 på Ullevaal tidligere denne sesongen. Før det hadde VIF 2-2-0 på innbyrdes statistikk. Dette er åpent, men vi heller mot at hjemmelaget tar dette. HU i kamp 2.

3. Fredrikstad - Sogndal
Fredrikstad tok en klar seier over Østfold-rivalene fra Sarpsborg på mandag, og fikk 3 kjærkomne poeng og en luke på 7 poeng ned til streken. Dette kom etter en dårlig periode. Vinner de denne nøkkelkampen mot Sogndal, som de er a poeng med, er plassen så godt som sikret. Med 4-3-5 i Plankebyen er Fredrikstad det nest svakeste hjemmelaget i Tippeligaen.

Alex Valencia er fortsatt uaktuell. Etzaz Hussain er suspendert.

Sogndal ser ut til å nå målet om fornyet kontrakt. Takket være god taktikk, en stram defensiv og et par spillere som virkelig har blomstret denne sesongen, ser det nå lyst ut. Dog er det for tidlig å senke skuldrene, det er bare 7 poeng ned til streken. 2-2-8 på bortebane er blant de svakeste. Tap mot RBK og Viking i de to siste bortekampene.

Ørjan Hopen, Ole Jørgen Halvorsen og Ahyee Aye Elvis er alle ute med karantener, ifølge Sogndals hjemmeside.

Fredrikstad vant det omvendte oppgjøret 1-0, litt mot spillets gang. Vi var inne på tanken at Sogndal kunne kriget inn et uavgjort-resultat i dag, men når vi ser hvem som er suspendert for Saftbygda, øker hjemmelagets sjanser tilstrekkelig i våre øyne til at vi går for ren H i kamp 3.

Følg Tippeligaen LIVE

4. Odd - Strømsgodset
Odd er oppe i fire strake seire, 2-1 over Fredrikstad, 1-0 mot VIF, 3-1 mot Stabæk og 3-1 mot Tromsø, og de som var redd for at dette laget skulle rykke ned, kan slappe av nå. Man er faktisk oppe på øvre halvdel. 5-3-4 på hjemmebane er dog ikke toppklasse, men formen som er som sagt sjeldent god.

Mattias Andersson (kne) er ute resten av sesongen. Frode Johnsen er på bedringes vei etter ryggprolapsen, men rekker ikke søndagens kamp mot Strømsgodset.

Strømsgodset er bare nesten gode på bortebane, og fram til de begynner å vinne bortekamper, blir det vanskelig å kjempe i toppen av tabellen. 1-4-6 på bortebane totalt nå, etter 1-1 i Fredrikstad og Sarpsborg, men tap 0-2 i Tromsø i de tre siste borte.

Kjetil Lundebakken, André Hanssen og Lars Stubhaug er fortsatt ute. Kim André Madsen sliter med en betennelse i foten og betegnes som usikker. Lars-Christopher Vilsvik (rygg) er et annet usikkerhetsmoment. Adam Larsen Kwarasey er plassert på benken av disiplinære årsaker.

Med fravær i laget og generelt problemer med å ta poeng på bortebane, er det vanskelig å se hvorfor Godset skulle lykkes nettopp i dag, mot et Odd i form. H i kamp 4.

5. Stabæk - Sarpsborg 08
Stabæk så en stund ut til å klare seg godt etter salget av Gunnarsson og Hauger, men nå er de fire siste tapt og det ser ikke lyst ut i det hele tatt. Man ryker 2-4 for Tromsø og 1-3 for Odd hjemme i Telenor Arena, 0-1 borte for Viking og Godset. Det kan se ut som det går mot en plass midt på treet, og kanskje er ikke motivasjonen all verden nå mot slutten.

Troppen var skadefri fredag ettermiddag.

Sarpsborg har vært en typisk opprykker denne sesongen, på den måten at de startet som en fargeklatt med god poengfangst, for så å kollapse. 1-4 hjemme i derbyet mot Fredrikstad var trolig spikern i kista for Sarpsborgs eksistens på øverste nivå. Man har så godt som sluttet å score mål og formen er tragisk. I tillegg ser mye av gleden ut til å være borte, og det er ikke helt utenkelig at Sarpsborg avslutter sesongen med de 17 poengene de har per i dag.

Berat Jusufi, Joakim Eyde, Tobias Henanger og Magnar Ødegaard er uaktuelle.

Vi har gitt opp Sarpsborg nå, det trist men sant. Stabæk er ingen stormakt i Tippeligaen, men her skal de ha meget gode sjanser. H i kamp 5.

6. Bodø/Glimt - Alta
Det spisser seg til i kampen om opprykk i Adeccoligaen, og Glimt er blant kandidatene. Men de er bare nummer 5, på en jevn tabell, og uten kvalifiseringsmuligheten denne sesongen, er det bare 1. og 2. plass som gjelder. I så måte er dette en must-win for de gule. Fine 7-4-1 på Aspmyra og solid 4-1-seier over Randaberg i forrige hjemmekamp. Men formen er ikke mer stabil enn at man tapte hjemme for Løv-Ham og røk 2-3 borte mot Ranheim nylig.

T.E. Nordberg (f) er ute, Hamoud (f) er suspendert.

Alta kjemper for å beholde plassen, og tok en meget viktig 2-0-hjemmeseier mot Sundet forrige helg. På bortebane har det ikke lykkes den siste tiden, med 0-2 for HamKam, 0-3 mot Hødd og 0-3 mot Mjøndalen i de tre siste. Alta må holde Strømmen bak seg på tabellen, foreløpig har de en ledelse på to poeng.

Vasilev (f) og Overvik (f) er usikre med skader, og trener Rune Berger sier til Altaposten at det er større sjanse for at Overvik spiller enn at Vasilev gjør det. Det diskuteres også at Alta har et likt utgangspunkt på Aspmyra som de hadde på Hamar. Der spilte de en defensivt orientert 4-4-2-formasjon.

Disse lagene kjenner hverandre etter hvert godt, og Glimt skal være store favoritter. De trenger poeng og har alt å spille for, i likhet med Alta. Skal Alta gå for 0-0 her? De har sluttet å score på bortebane, og 0-0 er kanskje alt de kan håpe på. Det skal normalt ikke gå. H i kamp 6.

7. Løv-Ham - Ranheim
Løvene viste litt av hva som bor i laget da de vant 2-0 i Bodø. Men alt for raskt faller man tilbake på gammelt lavmål, og har tapt for Alta, Nybergsund og Randaberg i de tre siste. Dette er tabellnaboer i bunnen som må slås hvis plassen skal berges, men man tapte alle tre. Da er det finito og motorvei ned til Fair Play-Ligaen.

Næs (m) er suspendert, Olsen (f) og Kaland (f) skadet.

Ranheim har som ventet passet på å tape nok poeng den siste tiden til at de slipper å rykke opp. Nede på en trygg 7. plass har man sikret fortsatt spill og treningsmuligheter på nest øverste nivå også neste sesong. 3-5-4 på bortebane totalt. 1-1 i Sandefjord og tap 1-2 på Føyka i Asker i de to siste bortekampene.

Moen (a) er ute.

Vanskelig kamp å tippe, synes vi, selv om Ranheim er favoritter hos mange. Men vi mistenker at Ranheim ikke har lagt inn noen sluttspurt i det hele tatt, bare plukker noen poeng her og der, og ender et lite stykke under tetlagene. Løv-Ham er fortapt, men kan finne på hva som helst. HUB i kamp 7.

8. Sandefjord - Strømmen
Sandefjord var inne i en meget god periode og oppe på opprykksplass før det ble 1-1 mot Ranheim og tap 1-2 for Bryne i de to siste. Nå har man 3. plassen, ett poeng bak Hønefoss og 3 bak Sandnes. 6-3-3 på hjemmebane er ikke blant de aller beste.

Som før er Saric (a) skadet, Magnusson (f) er også ute, mens Eike (a) er usikker.

Strømmen ser ut til å kunne holde Løv-Ham, Randaberg og Sundet bak seg på tabellen, men det er fire lag som rykker ned. Dermed må Strømmen hente inn Alta, Asker eller Mjøndalen for å overleve. Dagens bortekamp kan man ikke forvente å vinne, trolig heller ikke bortekampen mot Glimt, men man har igjen Alta, Løv-Ham og bortekamp mot Sundet. Det kan gå, men det blir meget spennende.

Fra før er Strøm-Pedersen (m) og Sadeh (a) ute, mens Nilsen (f) og Kristoffersen (f) også skal være ute nå. Bjørnevik (f) er suspendert.

Hjemmelaget trenger alle poengene og skal være gode nok til å klare det. Man omtaler selv 2. omgangen mot Bryne sist som elendig, og det ligger i kortene at det blir full skjerpings nå. Strømmen trenger poengene kanskje enda mer, men med fravær i laget og høyst middels form, blir det trolig tungt. H i kamp 8.

9. FC København - AGF
FCK er fortsatt gode nok til å dominere Superligaen, og det ble en fin 2-1 borteseier i derbyet mot Brøndby forrige helg. Med 9-1-0 totalt leder FCK ligaen klart. Det er hele 10 poeng ned til nummer 2, som er dagens motstander. I Europa klarer ikke FCK å gjenta forrige sesongs gode innsats, og de var rimelig sjanseløse da de røk 0-3 borte for Standard Liege på torsdag.

Det er mer eller mindre skadefritt hos FCK. Lars Jacobsen og Peter Larsson er ikke spilleberettigede i Europa League og slappet av torsdag, men kommer inn i troppen her. Backene Christian Gamboa og Bryan Oviedo går ut av troppen:

Christensen, Jacobsen, Bengtsson, Ottesen, Claudemir, Grindheim, Nordstrand, Santin, Larsson, Diouf, N’Doye, Thomsen, Kristensen, Sigurdsson, Wiland, Absalonsen, Delaney, Bolaños.

AGF kommer fra smilets by, der det nå er god grunn til å smile for en så langt god sesong, etter at man duppet nedom 1. divisjon i fjor. 5-0-0 på de fem siste når vi tar med cupkamper, formen er meget god og målfarlige Graulund er virkelig i slaget. 5-3-2 på de ti første gir 2. plass. Begge tapene er kommet på bortebane.

Bortimot skadefritt i Aarhus også, kun Mark Howard (f) er ute. Dette er troppen:

Rasmussen, Ousager, Lucena, Sorin, Kure, Kirkeskov, Eckersley, Håland, Berg, Povlsen, Sloth, Devdariani, Nørregaard, Petersen, Jørgensen, Skhirtladze, Jóhannsson, Larsen, Graulund.

Et skadefritt FCK på hjemmebane er den klart tøffeste oppgaven man kommer ut for i Superligaen. Men det er et AGF i fin flyt og fulle av selvtillit som kommer på besøk, og hvis FCK spiller som de gjorde i Europa League, blir dette jevnt. Folkerekka viser at FCK er store favoritter, og vi garderer for en liten skrell. HU i kamp 9.

10. Atletico Madrid - Sevilla
Atletico spiller mye fin fotball denne sesongen, dog lykkes de ikke alltid. Etter hjemmeseire over Celtic i Europa League og Santander og Gijon i La Liga, ble det 0-5 borte for Barcelona og 1-1 borte mot Rennes i Europa. Men brukbar form og 2-1-2 på de fem første i serien.

Silvio og A. Lopez fikk hvile i EL-kampen torsdag, og er trolig tilbake her. Sentrale spillere som Reyes, Salvio, Godin, Juanfran og Tiago fikk starte på benken i Rennes, og det kan virke som trener Manzano har spart en del av kruttet til dagens kamp.

Sevilla henger med i toppen av tabellen med 3-2-0 på de fem første. 1-0 hjemme over Valencia forrige runde og samme sifre over Real Sociedad, også på hjemmebane, mens man har måtte nøye seg med 0-0 borte mot Osasuna og 2-2 borte mot Villarreal.

Trochowsky (m) og Escude (f) er suspendert her, mens toppscorer Negredo (a) er usikker med skade. Disse er faste på laget.

Det ble 2-2 på Vicente Calderon forrige sesong, og med noen sentrale fravær spørs det vel om Sevilla kan få til mer enn uavgjort i kveld. HU i kamp 10.

11. Sporting Gijon - Barcelona
Det ble 1-1 mellom disse på El Molinón forrige sesong. Da var Sporting Gijon i form, noe de ikke er nå. 0-1-4 på de fem første gjør dem til jumbo. Mulig startoppstilling:

Colinas; Soto, Botia, Canella, Ramos; Castro, Rivera, Barral, Nacho Novo, Ayoze, Cuevas.

Barcelona har startet med 3-2-0 på sine fem første og de er klare favoritter til å vinne ligaen igjen. Den ubeskjedne 5-0-seieren over Atletico forrige helg ble fulgt opp med en like ubeskjeden 5-0-borteseier mot BATE Borisov i Champions League på onsdag. Mulig startoppstilling:

Valdes; Alves, Pique, Mascherano, Abidal; Fabregas, Xavi, Keita; Messi, Villa, Pedro.

Barcelona er som vanlig i kjempeform og det er nesten ikke mulig å tippe mot dem mot bunnlaget. B i kamp 11.

12. Juventus - Milan
Storkamp i Serie A. Ingen av lagene har vist spesielt gode takter innledningsvis. Ikke desto mindre topper Juventus tabellen med 2-2-0 på de fire første, men de gjorde en ganske svak kamp borte mot Catania forrige runde (1-1) og var heller ikke veldig sterke hjemme mot Bologna runde før (1-1). Seire over Parma og Siena.

Her skal Barzagli (f) og Vucinic (a) være klare for innsats, og det er få skader å bekymre seg over.

Milan har åpnet med 1-2-1 på de fire første. Tapet kom med 1-3 i Napoli, mens det ble seier 1-0 over Cesena forrige helg og seier 2-0 over Viktoria Plzen i Champions League på onsdag.

Boateng er tilbake og Zlatan Ibrahimovic var også tilbake sist, og gjorde en godkjent kamp.

Milan vant 1-0 her på Stadio Olimpico forrige sesong, men tapte sin hjemmekamp 1-2. Det er langt mellom uavgjortresultater i nyere tid, og selv om Juve blir ganske klare favoritter, skal vi gardere denne. Det blir HB, på at Milan kan overraske igjen. HB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 02.10.2011 17:55
1.Tromsø - MoldeHU
2.Brann - VålerengaHU
3.Fredrikstad - SogndalH
4.Odd - StrømsgodsetH
5.Stabæk - Sarpsborg 08H
6.Bodø/Glimt - AltaH
7.Løv-Ham - RanheimHUB
8.Sandefjord - StrømmenH
9.FC København - AGFHU
10.Atletico Madrid - SevillaHU
11.Sporting Gijon - BarcelonaB
12.Juventus - MilanHB

-

486-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 02.10.2011 17:55
1.Tromsø - MoldeHUB
2.Brann - VålerengaHUB
3.Fredrikstad - SogndalH
4.Odd - StrømsgodsetH
5.Stabæk - Sarpsborg 08H
6.Bodø/Glimt - AltaH
7.Løv-Ham - RanheimHUB
8.Sandefjord - StrømmenH
9.FC København - AGFHU
10.Atletico Madrid - SevillaHUB
11.Sporting Gijon - BarcelonaB
12.Juventus - MilanHUB

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere