*Nettavisen* Sport.

Nå mangler de bare ett poeng

Foto: Phil Noble (Reuters/Scanpix)

Lørdag kan Manchester United avgjøre Premier League.

13.05.09 23:12

WIGAN – MANCHESTER UNITED 1-2:

Ønsker han å bli i Manchester United eller ønsker han det ikke? Vil Alex Ferguson ha ham med videre, eller er det like greit å slippe lønnsutgiftene?

Det har vært skrevet utallige spaltemillimeter om Manchester Uniteds leiesoldat Carlos Tévez de siste ukene, og ikke primært om innsatsen på banen.

Torsdag stjeler nok igjen argentineren overskriftene i engelske aviser. For da Manchester United lå under mot Wigan, var det nettopp Tevez som sørget for balanse i målprotokollen.

Og det tok ikke lang tid. Tevez kom inn for Anderson etter en knapp time. Mindre enn tre minutter senere lå 1-1-målet i nota bak Wigan-keeper Richard Kingson.

Carrick matchvinner
Fire minutter var det Michael Carrick som skulle få æren av å fullføre snuoperasjonen. Fra 16 meter styrte han inn målet som gjør at United nå faktisk ikke trenger mer enn uavgjort mot Arsenal hjemme på Old Trafford lørdag.

Klarer de ett poeng, har de nemlig en uinntakelig ledelse.

Skal Liverpool fravriste United ligagullet nå, er de avhengige av å vinne sine to siste kamper samtidig som United taper to på rad.

I øyeblikket virker det veldig lite sannsynlig – når Manchester United nok en gang viste at de har en unik evne til å ta fram akkurat det som trengs i sluttfasen av jevne kamper.

Effektive - da det gjaldt
For jevnt var det definitivt i onsdagens kamp.

Antonio Valencia kunne og burde ha gitt hjemmelaget ledelsen allerede etter to minutter, da han snappet ballen og løp fra et nølende United-forsvar, men i avslutningsøyeblikket ble han forstyrret såpass at skuddet gikk utenfor.

Deretter hadde United to gedigne sjanser – den største ved Wayne Rooney – før Wigan åpnet målkontoen. Og det var Hugo Rodallega som satte inn ledermålet etter en knapp halvtime.

I andre omgang var det færre åpne sjanser, men desto mer effektivt av Manchester United.

Dermed går det mot seriegull nummer 18.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag