*Nettavisen* Sport.

Nå nærmer han seg legenden

Foto: Franck Fife / AFP / NTB scanpix

Ezequiel Lavezzi gjorde savnet av Zlatan Ibrahimovic mindre.

06.03.13 23:35

PSG - VALENCIA 1-1 (3-2 sammenlagt):

Argentinske Ezequiel Lavezzi var strålende under sin tid i Napoli og har også stått fram som en viktig mann for franske Paris St. Germain i Champions League denne sesongen.

Den franske klubben hadde 2-1 å gå på fra bortemøtet med Valencia i åttendedelsfinalen, men måtte klare seg uten viktige Zlatan Ibrahimovic i hjemmemøtet onsdag kveld.

Men i svenskens fravær var det nettopp Lavezzi som tok ansvar. Argentineren har ikke vært i superslag i seriespillet denne sesongen, men i europacupen har han vært stor.

Nærmer seg Weah
Valencia tok ledelsen ved Jonas i møtet onsdag, og skapte med det ny spenning i kampen om avansement, men Lavezzis scoring ti minutter senere gjorde sitt til å drepe spenningen.

Lavezzi har dermed scoret i PSGs fire siste kamper i Champions League. Kun George Weah har gjort det bedre i den franske klubben. Han scoret fem på rad mellom 1994 og 1995.

27-åringen står bokført med totalt fem Champions League mål for den rike klubben, det samme som Nicholas Anelka og brassen Cristian. Også her er bare Weah bedre, med sju mål.

- Dette var et veldig bra resultat for klubben. Det blir vanskelig for oss å vinne Champions League, men vi skal gjøre vårt beste, sier PSG-manager Carlo Ancelotti til UEFA.com.

Ancelotti har nå vært i kvartfinalen av Champions League med fire forskjellige klubber - Milan, Chelsea, Juventus og PSG. Det har kun José Mourinho klart før ham.

- Valencia kjempet hardt, og vi måtte grave dypt for å vinne i dag. Det var fryktelig tøft. Men det var også viktig at vi løftet oss etter tapet for Rennes i helgen, sier PSGs Clement Chantome.

Scoring nummer 50
Første omgang på Parc des Princes var ingen spektakulær affære, og de store sjansene uteble.

Valencia skapte noen farligheter ved Jonas og Roberto Soldado, men keeper Slavatore Sirigu ble aldri satt på de helt store prøvene.

I andre omgang skulle det imidlertid skje mer, og i det 55. minutt sørget Jonas for Valencia-ledelse. Brassen banket ballen opp i hjørnet fra 20 meter, og det var på ny liv i kampen.

Scoringen til Jonas var for øvrig den 50. av en brasilianer så langt i denne utgaven av Champions League. Brasil er den nasjonaliteten som har notert flest scoringer denne sesongen.

Spanjolenes glede skulle imidlertid bli kortvarig. Ti minutter senere dukket Lavezzi opp og sikret avansement for Paris-klubben.

Argentineren satte først ballen rett i brystkassen på Valencia-keeper Vicente Guaita, men tok godt vare på returen og satte den i mål nede til venstre.

Gjestene klarte aldri å svare på dette og dermed er Paris St. Germain klare for kvartfinale i Champions League.

P.S. David Beckham satt på benken for Paris St. Germain, men ble aldri byttet inn for de franske klubben.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '4CEF66AA7BE0471AB1E7671CB294D574', '180e7ujp4uymu1oa4ebv25yplb', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-180e7ujp4uymu1oa4ebv25yplb', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.