RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Nå scorer Arsenal igjen!

Sist oppdatert:
Unngikk pinlig rekord på The Hawthorns.

WEST BROM - ARSENAL 1-3:

Arsenal har slitt voldsomt med å finne nettmaskene etter nyttår. Laget har de siste sesongene gjort det til vane å varte opp med gladfotball og flott angrepsspill, men før oppgjøret mot bunnlaget West Bromwich Albion tirsdag, hadde de røde og hvite spilt fire ligakamper på rad uten og verken score eller slippe inn mål.

Med en ny målløs kamp på The Hawthorns, ville Arséne Wengers gutter skrevet seg inn i historien som det første laget som noensinne hadde spilt fem 0-0-kamper på rad i Premier League.

Heldigvis for franskmannen skulle det bare gå fire minutter før han kunne konstantere at de ikke ble noen rekord. Det kunne han først og fremst takke en stor danske for.

To mål på tre minutter
Samir Nasri slo en corner, og WBA fikk halvklarert før Nicklas Bendtner fikk tak i ballen inne i feltet. Han dro av en spiller, og satte den i mål med et løst skudd i det lengste hjørne. En drømmestart for Arsenal.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig. Like etter ledermålet slo nemlig vertene tilbake ved Chris Brunt. WBA fikk frispark fra rundt 25 meter, og 24-åringen skjøt igjennom muren og inn i det nærmeste hjørnet. Manuel Almunia burde muligens ha tatt skuddet.

Det skulle likevel bli Arsenals førsteomgang i Birmingham. Emanuel Eboué kunne fort ha gitt Arsenal ny ledelse minutter etter utligningen, men den utskjelte ivorianeren skled i det han skulle avslutte.

I stedet var det landsmannen Kolo Touré som fikk æren av å sende gjestene i ny føring. Andrej Arsjavin slo ballen flott inn i feltet, og fra seks meters hold headet Touré ballen kontant i nettet.

Og før dommeren fikk blåst av for pause, hadde Nicklas Bendtner ordnet kampens tredje scoring for londonlaget. En lang ball endte opp hos dansken, som fra skrått hold dunket ballen i mål. 1-3 til pause.

Bendtner i storslag
Etter hvilen fortsatte Arsenal å dominere kampen, og Nicklas Bendtner var sentral i det meste som skjedde foran WBA-målet. To ganger i løpet av kort tid samarbeidet dansken godt med Arsjavin, men ved begge anledningene ble avslutningene til russeren for svake.

I det 58. minutt var det Bendtner som var utrolig nære ved å score sitt tredje for dagen. Først dro han seg forbi fire motspillere, før han klinket til med venstreslegga fra rundt 16 meters hold - rett i stolpen.

West Bromwich hadde ikke så mye å by på, men kvarteret før slutt så burde de kanskje ha redusert. Marc-Antoine Fortune ble spilt fri, og skjøt like utenfor fra spiss vinkel. Luke Moore var imidlertid helt ledig på bakre stolpe, som et bedre alternativ.

Flere mål ble det aldri, og dermed kunne Arsenal innkassere sine første tre poeng i ligaen siden 17. januar. Seieren betyr at londonlaget nå står med 49 poeng etter 28 kamper, og ligger som nummer 5 på tabellen. WBA er fortsatt helt sist.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere